Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Målskytt igen. Petrit Zhubi och IFK Uddevalla tog sin andra raka 3–0-seger på måndagen. (arkivbild)

Dubbla treor och dubbla nollor för IFK

Petrit Zhubi har tagit ett steg tillbaka i planen – och hittat målet. IFK Uddevalla har två raka nollor och trepoängare.

IFK Uddevalla gästade Framnäs IP i Lidköping och kunde där ta sin andra raka seger efter en period med mindre bra resultat. Veteranen Pablo Andersson öppnade målskyttet för IFK i den första halvleken. Inhopparen Joakim Berggren satte trean och spiken i kistan i matchens slutminuter.

Däremellan var det en mer van målskytt som hittade rätt, eller ovan om man frågar 2–0-skytten Petrit Zhubi själv.

– Jag är inte känd för att göra mål, men kul att de lösa skotten också går in, säger Zhubi med ett skratt. Jag kom fri och rullade in den enkelt.

Det var 29-åringens tredje på de två senaste matcherna och femte totalt i division 2. Med det är han bäste målskytt i IFK och delad fyra i seriens skytteliga tillsammans med bland andra Jonas Henriksson i Grebbestad och Fredrik Söderqvist i FC Trollhättan.

– Det är många chanser man har missat och jag bryr mig inte så mycket om målen. Det handlar om att ta tillbaka poängen vi har missat. Det brukar vara de yngre som räknar målen och jag är bara glad att vinner. Jag är en lagspelare vet du.

Efter 3–0 mot Lerum i förra veckan var det alltså samma siffror borta mot Lidköping. Två klara segrar som vänt trenden för IFK.

– De är ett lag med dåligt självförtroende, vi borde ha vunnit med större siffror och det var samma Lerum. Vi bränner lägen men fick tre poäng och några nya målskyttar. Det är godkänt, tycker Petrit Zhubi som fått en ny roll i de senaste matcherna.

– Jag har gått ner som mittfältare i en ganska fri roll. Jag tror att det har blivit bättre spel mellan oss och jag har haft många diskussioner med mister Ericson (Jörgen, IFK-tränare). Det har varit lite stolpe ut innan de här segrarna och vi har tappat ledningar. Vi måste bli bättre på att stänga matcherna.

I kommande omgång spelar IFK hemma på tisdag. Då får Kamratgården besök av Skoftebyn, ytterligare ett av lagen som kämpar i botten av tabellen men som tog en meriterande poäng av FC Trollhättan senast.

Ska IFK fortsätta att klättra uppåt är det läge för tredje raka segern då.

– Klart att vi siktar på att vara med i toppen, det är ett getingbo där uppe och de tappar poäng mot varandra. Vi har en chans att hänga med för alla slår alla i den här serien. Även om vi är sex poäng efter nu så är det inte kört, säger Petrit Zhubi.