Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dyster kvalstart för Diaspora – men SFL-chansen finns kvar

Den första kvalmatchen till Svenska futsalligan slutade med förlust för FC Diaspora. Men än är inte hoppet ute.

Efter serieseger i division 1 fick futsallaget FC Diaspora en chans att kvala till SFL. I helgen inleddes kvalet med den första matchen i ett trelagsgruppspel där vinnande lag går till slutkval om en plats i den högsta serien.

Diaspora åkte till Eskilstuna för att möta AFC och det kom 870 personer till Stiga sports arena. Efter underläge med både 2–0 och 3–1 lyckades Uddevallalaget reducera men inte mer än så. Det slutade 3–2 och bortalagets målskyttar var Jeton Krasniqi och Noraldin Azizi.

Möter Rosengård på söndag

– Det var en öppen match med många målchanser som hade kunnat sluta hur som helst. Vi var nära att kvittera två gånger i slutet, berättar Jeton Krasniqi.

Kvalet fortsätter kommande helg. Då spelar Diaspora hemma mot FC Rosengård, matchen spelas i Rimnershallen på söndag. Seger krävs för att hålla hoppet om vidare kval vid liv.

– Det finns fortfarande en liten chans och det har hänt större mirakel. Men det är jobbigt att förlita sig på andra lag för att kunna gå vidare, säger Krasniqi.

Om Diaspora vinner på söndag måste de också hoppas att Rosengård sedan slår Eskilstuna. Då hamnar lagen på samma poäng och målskillnad får avgöra vilka som går vidare i kvalet.