Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

David Edvardsson. Bild: MATHIAS BERGELD

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Edvardsson – en vinnare inför Elite round

Sveriges P17-landslag, med Grebbestadsbördige David Edvardsson i laget, vann en fyrnationsturnering i La Manga. Nu väntar EM-kvalets Elite round.

Som uppladdning för det avgörande EM-kvalet senare i vår åkte det svenska P17-landslaget till Spanien för en fyrnationsturnering. Efter segrar mot Rumänien (5–0) och Norge (3–0) ställdes de mot Tjeckien under måndagen. En ren gruppfinal och en match om slutsegern.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Efter 2–2 stod det klart att Sverige fick lyfta pokalen i La Manga som turneringssegrare, på lika många poäng, men med bättre målskillnad än Tjeckien.

– Jag är väldigt nöjd med det vi har presterat här i La Manga. Vi har utvecklat vårt sätt att vilja spela på och tagit ytterligare steg framåt. Tio gjorda mål och två insläppta mot tre bra lag är också bra. Killarna och ledarstaben ska vara glada och stolta över vad de har presterat här i La Manga. Det är starkt att åka härifrån obesegrade, säger förbundskaptenen Christofer Augustsson till svenska fotbollförbundets hemsida.

I laget med spelare födda 2002 finns David Edvardsson från Grebbestad. Han spelar numera i Malmö FF och har hittills gjort 13 U-landskamper för Sverige. I den nyss avslutade turneringens första och sista match fick han hoppa in i slutet och mot Norge blev det hela matchen på mittfältet.

David Edvardsson (13) lyfter pokalen efter turneringssegern i La Manga tillsammans med lagkamraterna Viktor Widell (2) och Isak Jansson (11). Bild: Instagram

Elite round, det sista steget i EM-kvalet, inleds den 26 mars där Sverige ställs mot Frankrike, Slovakien och värdnationen Serbien. Gruppsegraren samt de sju bästa tvåorna (av totalt åtta grupper) går till EM-slutspelet som spelas på Irland, i maj.