David Edvardsson lämnar tillfälligt Malmö FF. Den tidigare Grebbestadsspelaren har skrivit på ett lånekontrakt över höstsäsongen med IFK Värnamo.
David Edvardsson lämnar tillfälligt Malmö FF. Den tidigare Grebbestadsspelaren har skrivit på ett lånekontrakt över höstsäsongen med IFK Värnamo. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Edvardsson om nya lånet: ”Måste spela matcher”

Malmö FF:s David Edvardsson har skrivit på för allsvenska konkurrenten IFK Värnamo. Mittfältaren är aktuell för mötet med Djurgården.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeStrömstad usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

David Edvardsson från Grebbestad, som tillhört Malmö FF sedan 2018, skrev efter förra säsongen på nytt kontrakt över säsongen 2025.

På grund av hård konkurrens och skador har 20-åringen fått vänta på sin allsvenska debut. Förra hösten lånades spelaren ut till danska Jammerbugt FC. Där gjorde spelaren stor succé.

Nu är det klart för nytt lån. Denna gång inom Sverige och till en allsvensk klubb. Ny klubbadress blir serienykomlingen IFK Värnamo. Kontraktet och lånet gäller säsongen ut.

– Jag kände att Värnamo är bra lag att komma till. Mina intryck av klubben är bra. Den känns väldigt familjär. Sedan har det varit enkelt att komma in i gruppen. Alla spelare är schyssta, säger han.

ANNONS

För David Edvardsson handlar flytten också om att hitta ny inspiration för att ta nästa steg som spelare.

– Det här är väldigt viktigt för mig. För att jag ska bli bättre måste jag spela matcher, men också visa för mig. Jag har ännu inte spelat i allsvenskan.

– Jag har länge känt att jag känt mig redo, men det blir annorlunda när man spelar i en klubb som Malmö FF: Om jag spelat i en annan klubb hade jag kanske haft fler allsvenska matcher, säger han.

Det har stormat i den svenska storklubben. Nylingen sparkades Milos Mijojevic efter debaclet i kvalet till Champions League mot litauiska Zalgiris Vilniu och en ojämn vårsäsong i allsvenskan.

– Förändringen kan säkert bli bra, säger David Edvardsson.

IFK Värnamo, som tränas av Kim Hellberg, skrällde i förra omgången genom att besegra Hammarby på Tele 2 Arena med 2–1 efter två mål av Marcus Antonsson – också med förflutet i Malmö FF.

På söndag får IFK Värnamo besök av Djurgården. David Edvardsson känner sig redo. Blir det allsvensk debut mot serieledaren på Finnvedsvallen?

– Det var otroligt starkt av oss att vinna borta mot Hammarby. Jag vill visa mina kvaliteter. Mitt sätt att spela fotboll tror jag passar bra i Värnamo. Det kan i alla fall bli att jag får börja på bänken, säger han.

ANNONS
ANNONS