Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jerker Lundin avgick under tisdagen som ordförande för IK Rössö.  Bild: Håkan Fredriksson/Joel Hansson
Jerker Lundin avgick under tisdagen som ordförande för IK Rössö. Bild: Håkan Fredriksson/Joel Hansson

Efter avhoppen – så går Rössö vidare

Ordföranden har avgått, två andra ur styrelsen har lämnat och huvudtränaren fick inte nytt förtroende. Så här går Rössö vidare efter två kaotiska veckor.

Först fick tränaren Niklas Christensson inget nytt kontrakt trots serieseger och fem säsonger i klubben.

Direkt efteråt anställdes Andres Moncada som ny huvudtränare.

Då rasade spelartruppen mot styrelsen.

Moncada hoppade av uppdraget.

En ledamot och en suppleant lämnade styrelsen.

Sedan var det tyst från Rössö i nästan tio dagar.

Under tisdagsförmiddagen kom nästa stora nyhet: ordförande Jerker Lundin avgår omedelbart.

– Vi har en del frågor att ta tag i, men vi kommer inte att utse någon ny ordförande före årsmötet i början av nästa år. Fram till dess kommer styrelsen gemensamt att leda klubben, säger styrelseledamoten Karl Fors.

Vem som blir Rössös huvudtränare nästa säsong är en fråga som många ställer sig.

– Vi vill komma vidare med den processen så fort som möjligt. Vi har en medlem i styrelsen som har ansvar för att ta fram ett antal tränarkandidater.

Hur kommer arbetet med tränarfrågan att gå till?

– Vi vill ha en större delaktighet med spelarna. De ska få en större insyn i processen när vi anställer en ny tränare. Uppenbart fanns det synpunkter på hur den frågan hanterades förra gången. Den situationen vill vi inte hamna i igen.

Han utvecklar:

– Det har inte varit roligt att läsa i tidningen att spelartruppen varit missnöjda med föreningens och styrelsen arbete. På något sätt måste vi ta tillvara på allt engagemang som finns runt IK Rössö och försöka återanvända det i föreningen.

Är Niklas Christensson aktuell igen som huvudtränare?

– Jag vill inte föregå den process som vi är inne i just nu. När vi har en tränare klar så kommer vi att presentera det.

Hur ser du på att Jerker Lundin avgår?

– Under min tid i styrelsen så har han haft ett otroligt engagemang för klubben. Men i den situationen vi hamnade i så tycker jag att han tog rätt beslut som lämnade.

Varför tycker du det?

– Det är uppenbart, med tanke på det som skrivits i Bohusläningen, att det har funnits en förtroendeklyfta. Den tror jag hade varit svår att passera om inte Jerker avgått.

Efter att ordförande Jerker Lundin och suppleanten Marielle Johansson avgått består Rössös styrelse av Karl Fors, Linda Ljungström, Linda Robertsson, Paolo Luzzana, Peter Carlsson och Anna Björk. Efter turbulensen avgick även Johnny Olsson från styrelsen, men han har inte formellt lämnat styrelsen.