Rebecka Blomqvist under a-landslagsdebuten mot Lettland. Men den här gången får 22-åringen från Uddevalla spela med U23-landslaget.
Rebecka Blomqvist under a-landslagsdebuten mot Lettland. Men den här gången får 22-åringen från Uddevalla spela med U23-landslaget. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Efter debuten – Blomqvist nobbas i EM-kvaltruppen

Rebecka Blomqvist fick hoppa in i a-landslagets EM-kvalpremiär mot Lettland. Men när Peter Gerhardsson nu tagit ut truppen inför de kommande två matcherna finns 22-åringen från Uddevalla inte med. Blomqvist kommer i stället att spela för U23-landslaget.

ANNONS
|

När både Fridolina Rolfö och Pauline Hammarlund saknades på grund av skada inför EM-kvalet mot Lettland i början av september fick Rebecka Blomqvist hoppa in som ersättare.

GFC-forwarden fick dessutom göra a-landslagsdebut när hon hoppade in i 4–1-segern.

Men när förbundskaptenen Peter Gerhardsson presenterade truppen till kvalmatcherna mot Ungern och Slovakien i början av oktober fanns inte Blomqvist med.

LÄS MER:Rebecka Blomqvist på planen när Sverige vann kvalstarten mot Lettland

Rolfö är tillbaka från skada. Dessutom får Eskilstunas Loreta Kullashi chansen i truppen.

Blomqvist har i stället blivit uttagen i den U23-trupp som ska möta Nederländerna i en dubbellandskamp på hemmaplan den 3 och 5 oktober.

22-åringen från Uddevalla har svarat för elva mål på 17 matcher för sitt Kopparbergs/Göteborg FC under årets säsong i allsvenskan.

ANNONS

LÄS MER:Blomqvist ersätter Hammarlund i EM-kvalet

ANNONS