Publiktryck. Rimnersvallens huvudläktare under lördagens derby.
Publiktryck. Rimnersvallens huvudläktare under lördagens derby.

Efter derbyfesten i Uddevalla – supporter stoppades

Derbyt mellan Oddevold och Ljungskile var en stor publikfest – men en supporter tog sig förbi matchvärdarna. "Inte acceptabelt", säger Oddevolds klubbchef.

ANNONS
|

Lördagens Uddevalladerby mellan Oddevold och Ljungskile var en stor publikfest med nära 2500 personer på Rimnersvallen. I strålande solsken delade lagen på poängen i matchen som slutade 1–1.

Efter matchen riktade Ljungskiles målskytt Robin Strömberg kritik mot att publik kom ända in på planen vid slutsignalen.

Det var en supporter i Oddevoldtröja som vid flera tillfällen under och efter matchen passerade staketen som skiljer läktaren från löparbanorna och planen.

– Jag såg att en supporter var där framme och det är inte okej. Våra matchvärdar motade bort denne efter slutsignalen och vi i föreningen har haft ett långt samtal med vederbörande och förklarat att det inte är ett acceptabelt beteende, säger Oddevolds klubbchef Johan Ederwall.

ANNONS

– Det är tråkigt och vi tar fullt ansvar för det. Så länge det inte finns kravallstaket är det svårt att stoppa den som vill fram. Det går att komma in på planen i Premier league också, fortsätter han.

Vad ska ni göra för att undvika en liknande händelse igen?

– Vi får vara ännu mer alerta och på tårna. Jag tycker att vi gjorde så gott vi kunde.

Under matchen hade Oddevold ett 30-tal funktionärer på Rimnersvallen vilket är dubbelt så många som vid en "vanlig" match.

– Ett jättestort arrangemang som vi sköter jättebra. Vi är inte vana vid 2500 personer och det blev lite köer i entréerna precis före matchen trots att vi uppmanade publiken att komma i tid och ställa bilen hemma, det är svårt att undvika. Det var en fin inramning och kul med mycket folk, framförallt att det kom så många från Ljungskile också, säger Johan Ederwall.

Det har inte rapporterats om några övriga incidenter från derbyt, varken från domarhåll eller funktionärerna.

ANNONS