Thomas Ravelli blev av med körkortet efter en fortkörning i Trollhättan. Nu får han avslag på sin överklagan mot beslutet.
Thomas Ravelli blev av med körkortet efter en fortkörning i Trollhättan. Nu får han avslag på sin överklagan mot beslutet. Bild: CARL SANDIN

Efter fortkörningen vid Stallbackabron – Ravellis överklagan avslås

Thomas Ravelli överklagade beslutet att han fråntogs sitt körkort i två månader efter sin fortkörning vid Stallbackabron i Trollhättan.
Nu har målvaktslegendaren fått avslag på överklagan – och får fortsätta vänta med att sätta sig bakom ratten igen.

ANNONS
|

Det var för drygt en vecka sedan som Thomas Ravelli, i en intervju med Sportbladet, berättade om händelsen som låg bakom att hjälten från fotbolls-VM 1994 blev av med sitt körkort.

Ravelli var på väg hem från en fotbollsskola för barn och ungdomar i Karlstad när han passerade 70-skylten vid Stallbackabron i Trollhättan och sedan noterades i en hastighet av 101 km/h.

– Till mitt försvar så såg det verkligen ut som en 100-väg och skylten syntes knappt. Plus att det skedde mitt i natten när det inte var någon trafik, inga mopeder, inga cyklister, fotgängare eller övergångsställen, sa Thomas Ravelli till Sportbladet.

ANNONS

Får avslag

Den tidigare stormålvakten fick sedan beskedet via brev från Transportstyrelsen att hans körkort blivit indraget i två månader, vilket Ravelli valde att överklaga.

– De skrev typ: ”Vad har du att säga till ditt försvar?” Då svarade jag att jag har kört 75 000 mil på 30 år och aldrig varit involverad i någon typ av fortkörning, olycka eller annan trafiköverträdelse. Fatta, 75 000 mil på 30 år och noll incidenter. Men det tar de ingen hänsyn till, sa Thomas Ravelli.

Nu har Thomas Ravellis överklagan behandlats av Förvaltningsrätten som meddelar att den avslås. Det med anledning av att det rörde sig om en avsevärd hastighetsöverträdelse.

Målvaktslegendaren får därmed fortsätta vänta med att köra bil. Han återfår sitt körkort den 8 maj.

LÄS MER:Ravelli av med körkortet – efter fortkörning i Trollhättan

ANNONS