Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Stella Ullbergs målsättning med 2020 är att ta en ordinarie plats i Rössös startelva och att laget ska ta sig till Elitettan.  Bild: Håkan Fredriksson
Stella Ullbergs målsättning med 2020 är att ta en ordinarie plats i Rössös startelva och att laget ska ta sig till Elitettan. Bild: Håkan Fredriksson

Efter genombrottet i Rössö – Stella Ullberg aktuell för landslaget

Hon har slagit igenom i A-laget och nosar nu på landslaget. Stella Ullbergs fotbollskarriär pekar spikrakt uppåt.
– Det känns som att jag är nära att få chansen i landslaget, säger hon.

Stella Ullbergs genombrott i Rössö och division 1 har gett eko. Sedan en tid tillbaka har landslagsledningen ögonen på 16-åringen från Uddevalla. Den 21–24 november hade F03-landslaget samling i Stockholm. Totalt var 44 spelare kallade till lägret.

– Jag fick en kallelse där det stod att jag var reserv. Skulle någon på min position ha blivit skadad eller sjuk, så skulle jag få vara med, säger Stella Ullberg.

Men så blev aldrig fallet.

Stella Ullberg ser ändå positivt på framtiden.

– Det är kul att landslaget har koll på mig och det känns som att jag är nära att få chansen. Det gör mig ännu mer taggad för jag skulle gärna vilja visa dem vad jag kan.

Höga mål under 2020

Under tisdagskvällen blev det officiellt att forwardstalangen fortsätter sin karriär i Rössö.

– Det ska bli väldigt roligt och det känns som att jag får vara med på riktigt nästa år. I fjol var jag även med en del i U-laget (där hon gjorde 28 mål i division 4 reds. anm.) så det ska bli kul att nu bara tillhöra A-laget, säger Stella Ullberg.

I slutet av april debuterade den då nyss fyllda 16-åringen för topplaget Rössö.

Sedan den dagen har forwardstalangen mer eller mindre varit fast i laget. Under 2019 startade hon elva matcher, gjorde sju inhopp och fem mål.

Förhoppningen är att nästa år ska bli ännu bättre.

– Jag hoppas att säsongen blir så bra som möjligt och att vi når Elitettan, säger hon.

Förutom Stella Ullberg har ytterligare fem spelare nyligen förlängt kontrakten med Rössö: Anna Holmqvist, Emma Karnström, Hanna Magnusson, Linnéa Kogsta och Frida Emilsson.