Efter guldmissen – Mats Gren lämnar BK Häcken

I helgen förlorade BK Häcken SM-guldet till FC Rosengård. Några dagar senare står det nu klart att Mats Gren inte kommer träna laget nästa säsong, enligt uppgifter till GP. Ersättare kan bli Robert Vilahamn från Lysekil, i dag assisterande tränare till klubbens herrar.

ANNONS

I mitten av december 2019 presenterades Mats Gren som ny huvudtränare för Göteborg FC. Han kom från ett sportchefsjobb i IFK Göteborg innan dess.

När Göteborg FC blev BK Häcken i början av 2021 följde Gren med över och under året har han lett laget till seger i Svenska cupen, spel i ett historiskt Champions League-gruppspel och en andraplats i damallsvenskan.

Det räcker dock inte för att han ska få fortsatt förtroende, enligt uppgifter till GP.

Flera källor uppger nu att Grens utgående kontrakt inte kommer att förlängas, något GT var först med att rapportera.

Det är dessutom oklart om Mats Gren kommer leda BK Häcken under de matcher som återstår av säsongen. Ett gäng återstår i Champions League, dessutom två i damallsvenskan.

ANNONS

De sistnämnda är dock av ringa betydelse. FC Rosengård är redan korade mästare och BK Häcken kan inte halka ner ifrån sin andraplats. Allt blev klart i helgen som var.

– Det är bara gratulera Rosengård. Men det är tråkigt att vi spelade bort det redan i förra matchen kändes det som. Vi tappar i de matcherna där vi inte får göra det om vi ska vara med och slåss om guldet. Men det är klart det är tråkigt, sa Elin Rubensson då.

Vad gäller ersättare till Mats Gren så kan det, enligt vad GP erfar, komma att bli Robert Vilahamn. 38-åringen är i dag assisterande tränare bakom Per-Mathias Högmo i klubbens herrlag.

Vilahamn kom till BK Häcken från Qviding FIF inför säsongen 2020.

ANNONS