Efter hjärnskakningen – Jennifer Davidsson berättar om tuffa vägen tillbaka

Jennifer Davidssons avslutning på säsongen i Elitettan blev en mardröm. Nu berättar hon om hjärnskakningen och den tuffa vägen tillbaka.
– Ibland har jag känt mig odödlig, men detta blev en påminnelse om att jag inte kan ta fotbollen för givet, säger hon.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

8 september.

Trollhättans FK mot Lidköpings FK i Svenska cupen.

Plötsligt stupade Jennifer Davidsson i backen – med huvudet före.

– Jag sprang i full fart med bollen, men blev tyvärr fälld bakifrån. Mitt huvud studsade mot marken först eftersom jag inte hann sätta i händerna, säger Jennifer Davidsson.

Hon spelade vidare, men efter några minuter fick hon avbryta matchen.

– Mina ögon hängde inte med och jag kunde inte ta i maximalt. Något var inte som det skulle.

Efteråt konstaterades att hon fått hjärnskakning.

Säsongen var över.

Tuffa månader

Hon missade Lidköpings slutspurt i Elitettan där ett allsvenskt avancemang var fullt rimligt, men som slutade med en femteplats i tabellen.

ANNONS

– Det har varit en tuff period för mig efter hjärnskakningen. Jag mådde inte så bra dagarna efter. Det var jobbigt med ljus och jag fick ha mycket släckt hemma. Jag sov jättemycket, hade en hel del huvudvärk och orkade inte mycket överhuvudtaget. Jag kunde knappt gå och handla.

Sakta men säkert har Jennifer Davidsson tagit sig tillbaka.

Steg för steg. Dag för dag. Både i privatlivet och på fotbollsplanen.

– I dag mår jag mycket bättre. Målet är att komma tillbaka och spela fotboll igen, men jag kan fortfarande inte träna för fullt eller spela match. Jag tar det lugnt och försöker inte att stressa mig fram.

”Känt mig odödlig”

Med lite distans till hjärnskakningen har hon fått en del insikter.

– Ibland har jag känt mig odödlig och bara kört på, men detta blev en påminnelse om att jag inte kan ta fotbollen för givet. Det har jag inte reflekterat över så mycket innan det hände. Jag har lärt mig ännu mer att fotboll är så himla roligt och det gör mig motiverad när jag rehabiliterar för att komma tillbaka.

Inför årets säsong var väldigt mycket nytt för Jennifer Davidsson: laget, staden, jobbet och serien.

Så hur ser hon på sin fotbollsframtid?

ANNONS

– Vi får se vad som händer. Jag har inget bättre svar i dagsläget eftersom fotbollen hamnat i bakgrunden och att jag nu håller på att ta mig tillbaka.

Och på frågan om hon haft någon kontakt med Rössö inför nästa säsong, ja då blir svaret kort.

– Eftersom hösten varit som den varit har jag bara haft fokus på en dag i taget.

Totalt blev det 15 matcher för Lidköpings FK i Elitettan under säsongen.

– I efterhand är jag väldigt stolt över att jag vågade att prova på spel i Lidköping, men det gnager i mig att jag inte fick spela under hösten och vad jag kunde ha presterat då. Det var mycket nytt i början med flytt, nytt jobb och nytt lag. Jag får försöka vara nöjd med det jag gjort, men jag känner också att jag har mer att ge.

ANNONS