Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Efter kostymkritiken – Cavalieres vd svarar: ”Man blir sårad och ledsen”

När fotbollslandslaget lade upp bilder på spelare iklädda de officiella kostymerna för mästerskapet så möttes de av kritik på sociala medier.
Nu svarar vd:n bakom kostymdesignen.
– Jag kan hålla med om det, men det handlar också om bilderna. Det är öppna kavajer och de bär ryggsäckar. Jag hade varit mer nöjd om de inte lade ut bilderna, säger Cavalieres vd Sofia Frick till Borås Tidning.

Det svenska landslaget hade nog önskat sig en bättre start på uppladdningen i Göteborg.

På en tidigarelagd presskonferens meddelade ledningen att Dejan Kulusevski testat positivt för covid-19 och därför stannade på spelarhotellet i Stockholm.

En stund senare, under kvällsträningen, kom nästa smäll.

LÄS MER: Covidsmitta i EM-truppen – Dejan Kulusevski har testat positivt

Mattias Svanberg, som till en början gick ut på plan tillsammans med lagkamraterna, fick kliva av.

Hans test var också positivt – krisen var ett faktum.

Men det var inte den första krisen för dagen. Åtminstone inte om man läste på sociala medier efter att landslaget publicerat ett antal bilder på sina kanaler innan flyget avgick mot Göteborg.

”Har varenda skräddare i landet gått på semester?” skrev sportjournalisten Patrick Ekwall på Twitter och syftade på kostymerna som de svenska spelarna bar.

Åsikten delades av många i Twittersfären, som ansåg att passformen inte var den bästa.

”Hade varit mer nöjd om de inte lade ut”

Nu svarar vd:n bakom företaget som tagit fram kostymerna, Boråsbaserade Cavaliere, på kritiken.

– Det är ett speciellt år på många sätt. Dels har vi inte kunnat fota spelarna själva. Det blir bättre när vi får klä på dem och de står still. Vi gjorde utprovningen i helgen och då fick personalen ha skyddsutrustning, säger vd:n Sofia Frick till Borås Tidning.

Cavaliere har klätt landslaget tidigare, både under EM 2016 och VM 2018. Sofia Frick medger att bilderna inte var de bästa som tagits.

– Jag kan hålla med om det, men det handlar också om bilderna. Det är öppna kavajer och de bär ryggsäckar. Jag hade varit mer nöjd om de inte lade ut bilderna.

Hon berättar vidare att företaget inte fick reda på att bilderna skulle läggas upp. När landslaget flyger till Sevilla på lördag kommer företaget att vara på plats för att ta egna bilder.

– Man kan ju se det på det stora hela, det är några tusen som lajkar och sju som skriver dumma kommentarer. Det är klart man blir sårad och ledsen. Våra kostymer är snyggare än vad de ser ut på bilderna, säger hon till Borås Tidning.