Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
”Vi vill behålla majoriteten av den befintliga truppen till nästa säsong”, säger Bosse Wålemark (överst i bild), ordförande i klubbens fotbollutskott. Bild: Håkan Fredriksson

Efter Ljungskiles serieseger: "Många agenter som ringer"

Ljungskiles serieseger är i hamn. Samtidigt pågår planeringen för fullt inför 2020. Bland annat kommer de att möta en allsvensk toppklubb direkt efter säsongen.

Ljungskile har bara två spelare kontrakterade över nästa säsong: målvakten Erik Dahlin och högerbacken Filip Karlin. Det betyder att många platser är öppna inför säsongen i superettan.

– Det är oklart hur många nya spelare vi vill plocka in. Mycket handlar om vilket spelsätt vi ska ha nästa år. Vårt mål är att hitta spelare som brinner för fotbollen och som vill fajtas för en mindre klubb som LSK, säger Bosse Wålemark, ordförande i fotbollutskottet.

Allsvensk toppklubb

Fredagen den 8 november kommer Ljungskile att möta allsvenska BK Häcken i en träningsmatch i Göteborg.

– Den matchen är viktig för oss. Då ska vi ha flera spelare på provspel, killar som vi har följt under säsongen. Det ska bli intressant att se hur de klarar sig mot bra motstånd.

Bosse Wålemark kan inte säga vilka spelare det handlar om, men att de just nu tittar på mycket matcher i division 1 och superettan för att hitta möjliga nyförvärv till LSK.

– Det är många agenter som ringer till oss och som vill att deras spelare ska få chansen inom elitfotbollen. Framför allt handlar det om toppspelare i division 1.

Efter matchen mot BK Häcken kommer LSK-spelarna att få ledigt fram till att försäsongen drar igång i början av januari.

Inför matchen:

Lunds BK–Ljungskile SK

Division 1 södra omgång 29

Lördag, 14.00, Klostergårdens IP

Truppstatus: Medi Dresevic (lår) och Jonathan Gustafsson (sjuk) missar matchen. Johan Brannefalk, Mirad Garza och Erik Lund är alla osäkra på grund av småskador.

Tränarkommentar: ”Lund är ett av höstens starkaste lag och i matchen mot oss har föreningen 100-årsjubileum. Därför tror jag att de kommer att vara extra laddade”, säger Jörgen Wålemark.