Inför Rössös hemmamatcher radar laget upp sig inför sin hemmapublik och spelarnas namn ropas upp. ”Då känner jag glädje och lycka över att få stå där ännu en gång. Det är en fantastisk känsla och jag blir väldigt laddad inför matchen”, säger mittbacken Malin Skoglund (till höger).
Inför Rössös hemmamatcher radar laget upp sig inför sin hemmapublik och spelarnas namn ropas upp. ”Då känner jag glädje och lycka över att få stå där ännu en gång. Det är en fantastisk känsla och jag blir väldigt laddad inför matchen”, säger mittbacken Malin Skoglund (till höger). Bild: Janne Johansson

Efter publikrekordet – Rössö tillbaka på Rimnersvallen

Senaste gången på Rimnersvallen krossade de sitt publikrekord. På fredag är Rössö tillbaka på arenan för hemmapremiär.
– Jag har längtat jättemycket. Det ska bli så roligt att få spela där igen, säger Malin Skoglund.

ANNONS
|

Förra säsongen ökade Rössö sitt publikrekord med 37 procent jämfört med året innan. I snitt kom 185 personer till deras seriematcher på Rimnersvallen under 2018. En siffra som kryddades med klubbens nya publikrekord i kvalmatchen till Elitettan mot BP när det kom 842 personer.

– Jag har sköna bilder i huvudet från våra två senaste matcher på Rimnersvallen. Först när vi säkrade seriesegern mot Gauthiod och kvalmatchen mot BP även om inte resultat var det bästa. Men det var roligt att slå publikrekordet och spela inför så mycket folk, säger Malin Skoglund.

"En pampig arena"

Rössös lagkapten menar att det är något speciellt att spela på Rimnersvallen när många nära och kära tittar på.

ANNONS

– Jag har längtat jättemycket efter vår hemmapremiär. Det ska bli så roligt att få spela där igen. Det ska bli inspirerande att spela inför alla som tar sig dit. På hemmaplan är vi starka och har ett extra gott självförtroende. Sedan är Rimnersvallen en pampig arena jämfört med många andra i serien.

Hoppas på mycket folk

Efter segern i seriepremiären borta mot Hertzöga väntar Qviding i den andra omgången. Då hoppas Malin Skoglund att åskådarna strömmar till Rimnersvallen.

– Jag hoppas att vi kan bjuda publiken på en underhållande match där vi får vårt spel att stämma till hundra procent. Då lovar jag att det kommer att vara roligt att titta på oss.

Inför matchen:

IK Rössö–Qviding FIF

Division 1 norra Götaland omgång 2

Rimnersvallen fredag 15.00

Truppstatus: Frida Emilsson tillbaka efter skada. Emma Karnström missar matchen på grund av en sträckning.

Tränarkommentar: ”Jag är övertygad om att det kommer att bli en jämn och tuff match. Det kommer att bli mycket fajt och det ska bli fantastiskt kul att få kliva ut på Rimnersvallen igen”, säger Niklas Christensson.

ANNONS