Karl Fors är 40 år och kommer ursprungligen från Vänersborg, men har bott i Uddevalla i snart 20 år. Ny i styrelsen är den assisterande tränaren i Rössö, Anna Blom, (till vänster). I fjol var hon mittfältare i division 1 norra Götaland.
Karl Fors är 40 år och kommer ursprungligen från Vänersborg, men har bott i Uddevalla i snart 20 år. Ny i styrelsen är den assisterande tränaren i Rössö, Anna Blom, (till vänster). I fjol var hon mittfältare i division 1 norra Götaland. Bild: Janne Johansson

Efter turbulensen – han är ny ordförande i Rössö

Höstens turbulens har lagt sig. Nu har IK Rössö fått en ny ordförande: Karl Fors. Dessutom har en spelare och en ledare från A-laget valts in i styrelsen.

ANNONS

Niklas Christensson fick inget nytt kontrakt. Istället anställdes Andres Moncada som ny huvudtränare. Det fick A-truppen i Rössö att rasa mot styrelsen och i början av november avgick Jerker Lundin som ordförande.

Nu är hans efterträdare klar. Ny ordförande i IK Rössö är Karl Fors.

– Slutet på förra året var en rörig tid. Det var ingen som ville föreningen illa, men vi i styrelsen var oeniga. Bland annat kring vem som skulle träna A-laget. För mig var det viktigt att inte lämna och ta med det goda arbetet som den förra styrelsen gjort för att fortsätta utveckla föreningen framåt, säger Karl Fors.

ANNONS

"Ska driva deras ambitioner"

För honom är det viktigt att styrelsen förbättrar relationen med A-truppen och klubbens ungdomslag.

– Jag vill att vi ska driva deras ambitioner i styrelsen. Vi ska inte vara en mindre grupp i klubben som har en annan ambition än föreningen i övrigt.

Han utvecklar:

– Förra året hade vi ingen koppling till A-truppen. Nu har vi två från laget (lagkaptenen Malin Skoglund och den assisterande tränaren Anna Blom) i styrelsen och har ledamöter från fler lag i föreningen.

Förra året gjorde Karl Fors sitt första år i Rössös styrelse som ledamot. Under 2019 kommer han att vara ordförande i klubben.

Rössös styrelse:

Ordförande: Karl Fors

Ledamöter: Linda Niklasson, Anna Samuelsson, Athina Mavropoulos, Christer Robertsson

Suppleanter: Malin Skoglund, Anna Blom