Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

22-åringen kommer närmast från Elfsborg.

Elfsborgsmålvakt klar för Ljungskile

22-åringen Andreas Andersson, närmast från Elfsborg, är Ljungskile SK:s nye målvakt.

Elfsborg har fått tillbaka libanesiske landslagsmannen Abbas Hassan, som spelade i klubben mellan 2002-2009. När Hassan nu återvänder efter utflykter till Ålborg och IFK Norrköping väljer pojklandslagsmannen Andreas Andersson att lämna Boråsklubben.

– Det ska bli en spännande utmaning att komma till en klubb i superettan och få spela seniorfotboll. Jag behöver mer erfarenhet och det här är en bra chans, säger Andreas Andersson till Bohusläningen.

Elfsborg sedan 2008

22–åringen från Alingsås har Gerdskens BK som moderklubb, men kommer närmast från svenska mästarklubben Elfsborg där han spelat sedan 2008. En kortare period under 2011 var han även utlånad till FC Trollhättan. Dessutom finns flera pojklandskamper på meritlistan.

Det blev inga allsvenska matcher i Elfsborg, men väl spel i en UEFA-cupmatch mot maltesiskt motstånd.

"Stor potential"

Ljungskiles tränare Tor-Arne Fredheim är nöjd med sitt senaste nyförvärv – LSK:s enda lån så här långt.

– Andreas är en målvakt med stor potential. Han är skolad och har många goda egenskaper. Han har längden, styrkan och snabbheten. Dessutom är han greppsäker och fysiskt stark, säger Fredheim.

Ljungskiles målvaktsuppsättning är därmed komplett. Sedan tidigare finns Magnus Berglöf i klubben och unge talangen Gabriel Persson född 1997.

Dålig koll på klubben

Andreas Andersson har bara spelat en testmatch för Ljungskile – mot Gauthiod – och har inte så mycket koll på klubben sedan tidigare.

– Första matchen kändes i alla fall bra. Vi spelade en fotboll som jag är van vid. Att man som målvakt rullar ut bollen i backlinjen och försöker spela sig fram i stället för att bara slå långt.

Söker en forward

Ljungskile har nu en plats kvar att tillsätta i sin trupp och det är en forward man söker. Förre allsvenske skyttekungen Peter Ijeh har varit på plats och tränat, men det finns inga beslutet tagna om huruvida Ijeh kommer att erbjudas något kontrakt.

– Vi vill att han ska träna med oss ett tag innan vi bestämmer oss, säger Tor-Arne Fredheim.