Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Under de två senaste säsongerna har Ellen Alström bildat mittbackslås med lagkaptenen Malin Skoglund. Bild: Håkan Fredriksson
Under de två senaste säsongerna har Ellen Alström bildat mittbackslås med lagkaptenen Malin Skoglund. Bild: Håkan Fredriksson

Ellen Alström tvekar och Linnea Gustafsson lämnar Rössö

Ellen Alström har nyss flyttat till Halmstad. Det betyder att mittbacken kan lämna Rössö.
– Det skulle ta i hjärtat att byta lag, säger hon.

21-årige Ellen Alström har varit given i Rössös startelva sedan 2018.

Men 2020 kan mittbacken från Uddevalla vara förlorad. I början av september flyttade hon till Halmstad för att studera och har sedan dess pendlat till Rössös matcher på helgerna.

– Jag tänker på det hela tiden, men jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra med fotbollen nästa år, säger Ellen Alström.

LÄS MER: Ett perfekt derby för Emma Karnström och Rössö

Vill utvecklas

Hon har tillhört A-truppen 2014 och har trivts väldigt bra i laget och klubben.

– Det skulle ta i hjärtat att byta lag. Samtidigt vet jag att det hade blivit väldigt tufft att pendla från Halmstad till Uddevalla.

Samtidigt vill hon utvecklas och är öppen för en ny utmaning.

– Jag har spelat för Rössö i sex år, så det klart att det hade varit kul att testa något nytt. Jag tittar mig för vad som finns, men jag vet inte om det går att hitta något bättre division 1-lag än Rössö.

Flyttar till huvudstaden

Däremot är det helt klart att Linnea Gustafsson lämnar efter tre säsonger i Rössö. Hon ska nämligen flytta till Stockholm.

Innermittfältaren var en av nyckelspelarna under fjolårets succésäsong, men har haft ett skadedrabbat 2019.

– Det känns tufft att lämna. Vi har varit ett gäng som kommit varandra väldigt nära. Sedan är det ännu jobbigare med tanke på att vi har nosat på elitettan, säger Linnea Gustafsson.

LÄS MER: Rössö-kaptenens oväntade firande efter derbyt: "Känns väldigt bra"