Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Robert Bagger.

EM-kvalet över för Sverige

Målskyttarna gjorde mål men Sverige blev utslaget. Förlusten i EM-kvalets första match gjorde den andra betydelselös.

IFK Uddevalla futsal har haft fyra spelare med i EM-kvalet under helgen. Samtliga har fått speltid under de två matcherna men en vinst och en förlust räckte inte till nästa omgång av kvalet.

Marcus Gerd och Petrit Zhubi startade mot Montenegro, men det blev storförlust på söndagen (11–4) och kvalet var över redan då.

Ett glädjeämne i den matchen var att Robert Bagger fick komma in och göra landslagdebut. Han byttes in efter pausen och hittade målet två gånger när Sverige försökte komma ikapp Montenegros 4–1-ledning.

– Vi låg under och det blev ett evigt jagande. Kul att få chansen att komma in och göra debut, det var bara framåt som gällde och vi lyckades till viss del men inte helt, säger Bagger.

Det var vid ställningen 9–1 som Bagger gjorde två mål – med 34 sekunders mellanrum.

– Det var två snarlika mål. Jag fick passningar på bortre stolpen och kunde styra in bollen. Vi fick lite förhoppning givetvis men det gick inte. Några enkla misstag gjorde det tufft för oss.

Sverige spelade stora delar av den andra halvleken med fem utespelare. Det gav ett par enkla mål till Montenegro i det öppna målet.

Fredrik Söderqvist fick chansen att starta i den andra matchen mot arrangerande Gibraltar. Sverige fick ett litet plåster på såren då hemmalaget slogs med 5–1.

– De gjorde ett fint första mål men parkerade bussen. Det blir svårt att stå emot när vi pressar på hela tiden, säger Söderqvist som satte en retur till 1–1.

Målskytten spelade hela matchen, Robert Bagger och Petrit Zhubi spelade en halvlek var.

På tisdagen hade truppen ledigt och fick se en del av landet. Bland annat St Michaels Cave och Gibraltarklippan.

– Det är fint väder och vi har blivit guidade runt. Det var roligt att se aporna i det vilda men alla var lite smårädda. En bra resa och upplevelse men förlusten kommer att sitta i ett tag, säger Söderqvist.