Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Återseende. Kenny Pavey ställs mot gamla klubben.

En bekant motståndare väntar för Ljungskile

Kenny Pavey ställs mot gamla klubben med sitt Assyriska. Och han vet vad som väntar. "De har spelat samma fotboll i 30 år", säger 37-åringen.

Samtidigt som hans tidigare lag AIK derbymöter Djurgården går Kenny Pavey själv ut för spel mot ett annat: Ljungskile SK.

– Det är alltid speciellt att möta sitt gamla lag. Men när matchen väl är igång lägger man det åt sidan och fokuserar bara på att vinna, säger veteranen med SM- och cupguld på meritlistan.

Pavey var samtida i LSK med två spelare från dagens trupp – Aleksandar Kitic och Josemar – och blickar ljust tillbaka på sina två sejourer i klubben.

– Det var härliga år. Jag kände mig uppskattad, gav så mycket jag kunde och är stolt över vad jag presterade. Jag hade otur med skador sista tiden och kunde ha gjort fler mål. Men det är bra minnen och vänner jag har med mig därifrån.

Efter sju säsonger hos LSK känner han väl till lagets spelsätt.

– Det är ett hårt arbetande 4–4–2-lag med mycket inlägg. De har spelat samma fotboll i 30 år, det har inte förändrats särskilt mycket. De är alltid tuffa att möta och jag tror på detsamma nu.

Tidigare har Londonbördige Pavey mött Ljungskile med AIK två gånger – med en förlust, en vinst och två assist som resultat.

– Jag firade inte då, utan ville visa respekt. Samma sak nu, om jag skulle göra mål. Jag hjälper gärna laget, men behöver inte trycka upp det i ansiktet på ett gammalt lag.

Precis som Ljungskile har Assyriska haft en tung säsong i superettan.

– Det har varit ett tufft år. Men vi har visat bra karaktär och spelat bra fotboll emellanåt. Jag tror vi kan avsluta bra, sen får vi se vart det leder.