David Elm åker med till Grebbestad.
David Elm åker med till Grebbestad.

En Elm – här är Kalmartruppen som åker till Grebbestad

Bara en av Kalmars brödratrio Elm följer med när laget åter till Grebbestad i dag.

ANNONS
|

Klockan 18.00 så smäller det på Siljevi i Grebbestad. Då är det avspark i cupmatchen mot allsvenska Kalmar FF.

De meriterade motståndarna har ett SM-guld så sent som 2008 på meritlistan. Då fanns dessutom tre bröder med i Kalmartruppen – David, Viktor och Rasmus Elm.

Brödratrion har sedan dess varit ute i Europa men är nu återförenade i KFF igen. Dock så är det bara mellanbrorsan Viktor som kommer till spel mot Grebbestad då Rasmus och David är skadade.

Dessutom kommer en spelare från Sveriges OS-trupp att medverka. Sebastian Starke-Hedlund fick visserligen ingen speltid i Rio men den 21-årige mittbacken har gjort nio matcher i allsvenskan under säsongen.

ANNONS

Så här säger Kalmartränaren Peter Swärdh till klubbens hemsida inför matchen:

– Vi har haft återhämtning efter HIF-matchen för att optimera oss i förberedelserna. Det är en oerhört viktig match för oss där vi har möjlighet att kvalificera oss för tävlingsspel till försäsongen. Det vi vet är att vi möter ett Grebbestad som har en bra form och har vunnit sina fem senaste. Vi vet att de har kvalitéer och det gäller för oss att respektera det.

– Matchen ikväll kommer bli en utmaning för oss där det är viktigt att vi tar initiativ direkt i matchen och driver tempot och sätter de under press. Ett högt tempo och fart i vårt anfall- och försvarsspel kommer gynna oss över 90 minuter, säger Swärdh till kalmarff.se

I Grebbestad saknas de inlånade spelarna Anton Henriksson och Kristoffer Björk samt den skadade trion Mathias Hegeland, Felix Kristoffersson och Anders Stenström.

UPPDATERING: Här är Grebbestads startelva.

Kalmars matchtrupp:

Markus Thorbjörnsson, Sebastian Starke-Hedlund, Marko Biskupovic, Måns Söderqvist, Jonathan Ring, Lumala Abdu, Emin Nouri, Stefan Larsson, Muktar Ahmed, Mahmoud Eid, Anton Maikkula, Svante Ingelsson, Viktor Elm, Filip Sachpekidis, Romario, John Håkansson (mv), Lucas Hägg-Johansson (mv), Herman Hallberg och Måns Olström.

Grebbestads matchtrupp:

Marcus Gerd, Felix Norén, Tobias Carlsson, Marcus Broberg, Ulrik Karnström, Granit Berisha, Christoffer Söderlund, Victor Edvardsson, Mattias Svensson, Olle Kristoffersson, Eric Johansson, Markus Svensson, Jimmie Larsson, Rickard Johansson, Edon Qeriqi, Jonas Henriksson, David Olsson och Martin Pettersson.

ANNONS