Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Anna Blom och Elin Nilsen i närkamp. Bild: Håkan Fredriksson

En halva att glömma – en att bygga vidare på

Spelarna i Orust FC var överens. Första halvlek var inte tillräckligt bra. Den andra lovade mer.

Rössö och Orust hade en halvlek var av fredagens Bohusderby. Den första gick till hemmalaget då de också gjorde segermålet i matchen.

Efter pausen var det dock ett litet övertag för nykomlingen från Orust. De var mer aggressiva och vann fler närkamper, något som skapade visst tryck mot Rössö utan att skapa den där farliga chansen som kunde ha ändrat poängfördelningen.

Det var en besviken Karin From, spelande tränare i Orust FC, som önskade sig mer av matchen.

– Att vi inte lyckas knipa en poäng i alla fall, det hade varit rättvist tycker jag. Vi är inte riktigt med i huvudet i första halvlek, då gör de sitt mål lite turligt. Det var en riktig 0–0-match i dag, vi skapar inte så mycket framåt men det gör inte Rössö heller, säger From som fick fram sitt lag efter vilan.

– Vi höjer oss i andra och bråkar lite med dem. Det lyckas inte hela vägen och vi får inte till den sista avgörande passningen. Vi är inte nöjda och det är inte många som får godkänt i dag. Vi kan bättre än så här och laget är nog eniga med mig.

Vad tar du med dig som ni kan bygga vidare på?

– Vi går in lite mer rejält och ligger närmare dem, säger From och mittbacken Annelie Antonsson håller med.

– Vi gräver inte ner oss och hittar bättre lösningar i andra, vi tog jobbet för varandra. Lollo (Louise Persson) var stark i mål som vanligt, säger Annelie som också var besviken över förlusten.

– Mycket handlar om respekt. Vi ligger steget efter när vi är bollförande och får jaga men det blir mycket bättre i andra halvlek .

Anfallaren Elin Nilsen blev utsedd till bortalagets bästa spelare.

– Andra halvlek är vi bättre och har ganska mycket tryck men får inte till det sista. Vi kommer för långt ner och jag blir ensam som forward. Jag blev stressad och kände inte samma lugn som tidigare, säger hon.