Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Släpp fram mig! Mergim Berisha var en av IFK-spelarna som hade bestämt sig för att ta revansch efter premiärförlusten. Bild: Erik Weiefors

En riktig revansch för IFK Uddevalla

Energi kan flytta berg – och besegra hemmalag på Cypern. IFK Uddevalla reste sig snabbt efter premiärförlusten.

Med tre spelare borta på grund av avstängning och en flygresa i benen räckte inte IFK Uddevalla till mot Pescara på onsdagen.

Ett dygn senare var truppen komplett – och ordentligt laddad. Det tog bara ett par minuter innan Petrit Zhubi gjorde det första IFK-målet under Cypern-vistelsen.

Hemmalaget Apoel kvitterade visserligen ganska snart men det stoppade inte den vita lagmaskinen. IFK-spelarna sprang, slet och stångades med ett stort energipåslag. De var överallt.

Kristian Legiec gjorde något turligt 2–1 på sin egen frisparksretur. Sedan spelade Mido fram rumskompisen Mergim Berisha till 3–1 innan den första halvleken var över.

Efter Fehim Smajlovics första IFK Uddevalla-mål sju minuter in i den andra halvleken hade de full kontroll. Apoel tvingades till skott från långt håll och då fick Marcus Gerd visa klassen igen, precis som han gjorde mot Pescara.

Trots att Apoel försökte att ta ut målvakten och spela fem mot fyra kom de inte närmare än ett stolpskott. Fredrik Söderqvist spelade fram Granit Berisha till ett öppet mål med fyra minuter kvar.

Efter 5–1-målet var det avgjort även om Apoel snyggade till siffrorna med ytterligare ett mål.

IFK Uddevalla fick en rättvis revansch.

Champions league, Main round, grupp 5

Apoel–IFK Uddevalla 2–5 (1–3)

Mål, IFK: Petrit Zhubi, Kristian Legiec, Mergim Berisha, Fehim Smajlovic, Granit Berisha.

Mostar–Pescara 2–6