Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

KETCHUP(PÅT)EFFEKT? Tar Jörgen Ericsons IFK Uddevalla sin första seger på fem seriematcher när Lerums IS kommer till Kamratgården på onsdagen?

Ericsons IFK hoppas på ketchupeffekten

Två tappade 2–0-ledningar i rad och IFK Uddevalla har inte vunnit i serien på över en månad. Tungt och hopplöst? "Vi har bra fart, hunger och vilja", säger tränaren Jörgen Ericson.

Anfallaren Gustav Kjellström lämnade IFK Uddevalla under förra veckan. Han gick i stället till division 4-laget Ödsmål och gjorde två mål redan i helgen.

Samtidigt mötte IFK Vänersborgs IF och då var det Robert Bagger och Ahmed Abdultaofik som stod för målen i 2–2-matchen. VIF kom dock tillbaka och kvitteringen i 88:e minuten innebär att IFK inte har vunnit i serien på fem matcher.

Senaste trepoängaren kom den 17 april.

– Det har gått för lång tid och det är dags nu. Vi är nöjda spelmässigt men inte riktigt fått det att hålla ihop. Nu har det varit en annan känsla på träningen med bra fart, hunger och vilja. Vi är medvetna om situationen och det är bara att tuta och köra, säger IFK-tränaren Jörgen Ericson.

I VIF-matchen saknades Petrit Zhubi på grund av sjukdom. I första halvlek fick också Patrik Adamczyk och Linus Skarin kliva av med skador. Zhubi är tillbaka men det är mer osäkert med de andra.

I målet gjorde IFK-tränaren en ändring då Magnus Adamsson ersatte Besarion Kodalaev.

– Vi får se vem som står nu, säger Ericson och nämner att även Craig Stephenson finns i truppen.

Lägg till att Pablo Andersson är avstängd då han fick sitt tredje gula kort senast. Hur IFK Uddevalla formerar sig på onsdagskvällen är därmed osäkert.

– Vi väntar in i det sista. Skador och avstängningar är sådant som inträffar och man får räkna med det. Vi är inte så stora i truppen och andra får kliva fram.

Senast spelade Ahmed Abdultaofik anfallare tillsammans med Joakim Berggren. IFK har gott om offensiva spelare men få renodlade anfallare.

– "Taofik" gjorde det bra. Han är stark och teknisk men en annan typ än Gustav Kjellström. Han är mer en genombrottsspelare, säger Ericson.

Inför matchen mot Lerum har IFK gjort elva och släppt in tolv mål. Något man inte är nöjda med.

– Nio av de tolv målen har kommit på individuella misstag. Nu är det tre poäng som gäller, det finns inget annat. Alla är på tå, stöttar varandra och det kan bli en ketchupeffekt, slår Jörgen Ericson fast.