Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Framåt och uppåt. Efter att ha återhämtat sig från en knäskada i sju månader är Erik Lund på gång igen. Han hoppas på sitt Varberg i årets superettan. ”Målet är alltid att bli bättre än förra året”, säger han efter två femteplatser i rad.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Erik Lund med blicken riktad framåt

Säsongen 2016 blev kort för Erik Lund. I stället fick han ta den långa vägen tillbaka efter sin tredje svåra knäskada. "Jag vet vad det handlar om", säger försvararen.

Inför förra säsongen utsågs Erik Lund till lagkapten i Varbergs Bois. Ytterbacken hade haft två säsonger som ordinarie i laget och så fortsatte även 2016.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Efter fem 90-minutersmatcher som högerback väntade Örgryte i den sjätte omgången. Matchen blev kort för Erik Lund, precis som säsongen. Han haltade av med en knäskada efter en kvart.

– Jag visste ju vad det var direkt. Man tänker inte så mycket, det är mest nattsvart och sedan går livet vidare. Man borrar ner huvudet och bara kör, säger Erik Lund som har Ljungskile SK som moderklubb.

Att Erik har råkat ut för två liknande knäskador tidigare i karriären innebär att han vet vad det handlar om. Han vet vad som krävs för att ta sig tillbaka.

– I rehabiliteringen är det en fördel att man vet de olika trappstegen som man måste igenom. Man är lite lugnare. Tanken är att jag ska slussas in i full träning i januari och i träningsmatcher i mitten av februari.

Kontraktet gick ut efter fjolårssäsongen, men Varberg och Erik Lund har förlängt det till den sista februari för att ge honom chansen att återhämta sig och spela till sig en plats i truppen. Just nu är han inte med på alla övningar med laget men det är bara några veckor bort.

– Peppar, peppar så känns det bra. Jag har gnetat på bra i sju månader och gjort mina pass i gymmet, nu får jag belöningen för det. De vill se att jag blir frisk och det finns inget som tyder på något annat. Jag och Jörgen pratar ofta och det löser sig nog tror jag, säger han om framtiden.

Med sina 28 år fyllda och utsedd till lagkapten i våras är det en lugn spelare som pratar med Bohusläningen.

– Man får ofta lagkaptensbindeln för att man är på ett visst sätt. Jag är en som försöker ställa krav på mig själv och omgivningen. Jag tar ansvar och börjar bli en av de mer rutinerade nu, säger ytterbacken som gjort närmare 150 matcher i allsvenskan och superettan.

I Varbergs Bois är det sportsligt sett mycket som är på väg uppåt. Klubben gör i år sin sjätte säsong i superettan och med två raka femteplatser finns det anledning att tro på ännu ett bra år.

– Vi har fått behålla ganska många från förra året plus att ”Gabbe” (Gabriel Altemark Vanneryr) och Billy Nordström från Blåvitt har kommit.

Med Lund, Altemark Vanneryr och tränaren Jörgen Wålemark så finns det många Ljungskilekopplingar i Varberg.

– Det har varit så i några år, David Johannesson var här också tidigare och det är alltid trevligt med Ljungskilefolk i krokarna.

Hur följer du Ljungskile?

– Så mycket det går för ibland krockar det med våra matcher. Det var surt förra året men det känns som en nystart för föreningen nu. Det är som mörkast innan gryningen, brukar man säga och det är bra folk där nu, Bosse (Wålemark), Drutten (Andreas Jorfors) och (Hannes) Stiller. Det ser spännande ut, säger Erik Lund.