Rehnt Ståhl i tränarna. Glenn Ståhl och Jonas Rehnberg (lilla bilden) är två noggranna tränare som möts i det spännande Uddevalladerbyt på Rimnersvallen.
Rehnt Ståhl i tränarna. Glenn Ståhl och Jonas Rehnberg (lilla bilden) är två noggranna tränare som möts i det spännande Uddevalladerbyt på Rimnersvallen.

Ett derby med fokus på fotbollen

Lokalderby, publikfest, vårkänslor och match mellan två rivaler. Temperaturen stiger och fotbollssolen står i zenit över Uddevalla klockan 16.00 i eftermiddag. Samtidigt är det bara en match av 26 i serien.

ANNONS
|

Det är ingen vanlig match, så långt kan vi vara överens. Oddevold möter Ljungskile för första gången på 13 år i seriesammanhang och det tillför derbyt lite extra laddad stämning.

Båda lägren hoppas såklart på en fotbollsfest – vem gör inte det? – på Rimnersvallen där det egna laget ta hem segern. Men i lagens arbete inför matchen är allt som vanligt.

Oddevolds tränare Jonas Rehnberg ser ingen större skillnad i förberedelserna.

– Förhoppningsvis blir det en större inramning och det är alltid kul med mycket känslor, säger han.

Har ni pratat om matchen på ett annat sätt för att det är ett derby?

ANNONS

– Nej, det har vi inte gjort hittills. Vi har genomgång inför som vi alltid har. Sedan kanske vi tar hänsyn till att det kan bli derbykaraktär med ställningskrig och många dueller under matchen. Det gäller att vara kvalitativ i alla moment. Jag hoppas på en bra fotbollsmatch där vi har fokus på rätt grejer, tycker Jonas Rehnberg.

I Ljungskile ser man givetvis speciellt på matchen, samtidigt är den en av 26 i serien. Glenn Ståhl har precis som Jonas Rehnberg ingen koppling till Bohuslän sedan tidigare men blir såklart påmind om lagens rivalitet.

– Ett privilegium att få vara med om det här. Det finns bara möjligheter och vi har varit bra det senaste vilket är glädjande. Det är skitkul och vi skulle gärna spela 26 sådana här matcher. Samtidigt, hur mycket ska vi förstora det här? Matchen gäller lika många poäng som alla andra, jag tänker inte göra det större än vad det är, säger Ståhl.

Om någon spelare behöver "tas ner" inför matchen är inget LSK-lägret lägger fokus på. Laget har tagit tre raka segrar och är harmoniskt.

– Det kommer alltid finnas individer som bygger upp sig för det här och vi kan inte kontrollera allting. Jag vet att grabbarna ser fram emot inramningen med mycket publik. Vi vet vilken prestation vi måste göra och lägger vår energi där, tycker Glenn Ståhl som har god koll på motståndarna.

ANNONS

– Både jag och Bosse (Wålemark) har sett deras matcher och vet vad vi kan förvänta oss av dem som lag och individuellt. De ser bra ut och har kommit tillbaka efter en mindre god start.

Jonas Rehnberg är givetvis lika noggrann i sin scouting av motståndare.

– De har fått en riktigt bra start och är ett stabilt lag. Som helhet har de rutin och spets, säkert ett lag som kommer att vara med där uppe i toppen till hösten. Vi ska vara organiserade och har nycklar att hota dem. Vi tar med oss mycket från senast, säger Oddevoldtränaren.

Avspark

Division 1 södra

Oddevold–Ljungskile

Rimnersvallen: Lördag, 16.00

Läget i Oddevold: Tobias Mikaelsson tvingades kliva av senast med ljumskproblem och är inte tillgänglig. Även Eric Kallberg missar matchen precis som långtidsskadade Imer Beqiri. Felix Pettersson är tillbaka i truppen efter sin skada och Johan Patriksson är åter tillgänglig.

Läget i Ljungskile: Inför fredagens träning var alla spelare tillgängliga för LSK. Så länge inget oförutsett inträffar har Glenn Ståhl därmed en fulltalig trupp att välja ur.

ANNONS