Tunga pjäser. Daniel Fredriksson och Angelo Vega (bakgrunden) var båda väldigt viktiga i spelet för Svane i matchen mot Landvetter.
Tunga pjäser. Daniel Fredriksson och Angelo Vega (bakgrunden) var båda väldigt viktiga i spelet för Svane i matchen mot Landvetter.

Ett fall framåt för Svane

Svane fick med sig en poäng i hemmamötet med Landvetter, och lika gärna som det kunnat bli tre hade det kunnat bli noll. – Rättvist med kryss, säger tränaren Mattias Pettersson-Pohl.

ANNONS
|

Angelo Vega skickade Svane till en tidig ledning genom en vacker frispark i den sjätte minuten. Sedan behöll hemmalaget trycket.

– Det var bra och kontrollerat spel från vår sida i den första halvleken. Vi hade flera lägen för att utöka ledningen, men i stället kvitterar dem på oss, säger Pettersson-Pohl och utvecklar:

– Trots kvitteringsmålet trummar vi vidare och fortsätter producera chanser framåt.

I den andra halvleken tappade dock Svane initiativet, och Landvetter kom ut riktigt pigga.

– De är bättre än oss första 25 i andra, men jag tycker vi står rätt och stabila i defensiven. I stället la vi oss och körde på omställningar, där vi fick fram ett par heta chanser.

ANNONS

Men Landvetter var farliga, och skapade ett hårt tryck mot Daniel Eriksson i Svane-målet. Trots det förblev den andra halvleken mållös, och lagen fick dela på poängen.

– Summa summarum är det nog rättvist med kryss ändå.

I Svanes anfall saknades fortsatt stormålskytten Marcus Knutsen. Och saknaden av honom lär inte heller försvinna. Under måndagen opereras han nämligen, och blir därefter borta en tid. Troligtvis resten av säsongen.

– Det är synd. På tre matcher gjorde han nio mål, och leder tack vare det fortfarande skytteligan. Så det är klart han gjorde stora avtryck, och att vi kommer sakna honom. Sådana målskyttar växer inte på träd.

Läget är fortfarande tufft för Svane, som trots poängen i matchen mot Landvetter ligger kvar på nedflyttningsplats.

– Defensivt är vi stabila nu. Vi behöver bara få mer självförtroende i offensiven och i avslutsläget. Nu är det tre matcher kvar innan uppehållet, och vi kommer göra allt som står i vår makt för att vinna de matcherna.

ANNONS