Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Ex-allsvensk anfallare klar för Ljungskile

Han har redan sänkt Oddevold två gånger med Öster. Nu får Robin Strömberg chansen att göra det två gånger till - minst. – Det är en bra grej att ha i sitt cv, skrattar Ljungskiles senaste nyförvärv.

Redan i måndags skrev Bohusläningen om att det ryktades att 24-årige anfallaren Robin Strömberg, senast i Öster, skulle vara klar för Ljungskile. Strömberg har också ett förflutet i allsvenskan med Mjällby under två säsonger.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Då bekräftade Ljungskiles tränare Glenn Ståhl att de hade kontakt men att det inte var klart. Men under onsdagen skrev Strömberg på för två år och presenterades vid en presskonferens på Uddevalla rena.

– Vi är glada att ha lyckats knyta Robin till oss. Han är en spelare vi hoppas kan driva Ljungskile framåt, säger klubbchefen Hannes Stiller.

Även nye tränaren Glenn Ståhl är nöjd med sitt nyförvärv som han scoutat väl och fått goda referenser på.

– Vi är intresserade av flexibla spelare som kan ha mer än en roll. Så vi är väl förberedda vid skador. Robin har meriter från allsvenskan och kan användas både som offensiv central mittfältare, släpande anfallare men även som ren forward. Han har stor ambitioner och är en spelare vi hoppas mycket på, säger Glenn Ståhl.

Första kontakten togs strax före jul och sedan har det gått fort fram till kontraktet skrevs på. Robin Strömberg själv säger att han fick ett gott intryck av Ljungskile direkt. Han har även spelat tillsammans med David Johannesson ett halvår i Öster och han pratade också gott om sin tid i LSK, enligt Strömberg.

– Jag var tydlig med Glenn och sa att jag ville spelare i superettan. Men när vi pratat och jag varit i Ljungskile och hälsat på tänkte jag att detta kanske är snabbaste vägen till superettan på. Glenns tankar om sina ambitioner och hur han vill använda mig gjorde att jag bestämde mig för Ljungskile, säger Strömberg som också fick tröja nummer 10.

Det finns dock en social sida av saken också. Robin Strömberg ville närmare sin flickvän som bor i Göteborg.

– Det blev en win win-situation till slut och en optimal lösning för mig, säger han.

Robin Strömberg gjorde två mål när Öster slog Oddevold på Rimnersvallen den 14 september 2015. Den 29 maj 2016 gjorde avgjorde han mot Oddevold igen på Rimnersvallen med mål i 88:e minuten.

– En kul grej att ha på sitt cv och två matcher jag kanske ser lite extra fram emot i år, skojar Robin Strömberg som då också får möta sin forna lagkamrat från Öster Daniel Ahonen.

Ljungskile fortsätter att testa spelare den kommande tiden. Almir Taletovic, Kvikk Halden, Tommy Filipovic, Hässleholm och Peter Mandic från Vänersborgs FK är fortfarande kvar.

– Vi ska utvärdera dessa tre, men hur många till och vilka vi tar in är inte klart. Vi har inte bråttom, säger Glenn Ståhl.

Det är också klart att Hannes Stiller slutar som spelare. 38-åringen kommer enbart att vara klubbchef i Ljungskile i framtiden.

– Jag är 38 år och det är ingen dramatik i det, säger Hannes Stiller.

Du kommer inte att spela fotboll alls, inte ens på lägre nivå?

– Nej, det kommer jag inte att hinna, säger han..