Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/8

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Föll i sista matchen – men vann ändå

Ett hemmalag förlorade den allra sista matchen i årets Uddevallakannan. Men arrangerande IFK Uddevalla vann ändå. Föreningen tog hem vandringspriset.

Under tre helger har match efter match avlöst varandra från morgon till kväll. Unga futsallirare från 8 till 19 år har sprungit ut på Agnebergshallens golv och jagat mål, segrar eller – bara glädje.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

LÄS MER: Tre helger futsal med fyrtio års historia

Vid 18-tiden på söndagskvällen hade "Kannans" sista sulfint dragits och signalhornet ljöd för sista gången. Slut. Över. Färdigspelat för i år.

Dribblar och passar

Sista vinnande lag var Vänersborgs IF:s 14-åringar som slog IFK Uddevalla lag 42 med 2–1. Det trots att de hamnade i underläge sedan Shakur Omar snurrat till och dundrat in matchens första mål.

– Det är sån jag är, jag dribblar mycket men passar också. Det var roligt fast vi kunde spelat bättre och turen var inte med oss, tyckte Shakur som var stolt över lagets insats i Kannan.

LÄS MER: Erik – en klassisk Kannanhjälte

Den tredje helgen tog fram fyra nya mästarlag. Förutom Vänersborgs IF vann Herrestads AIF F14-klassen efter finalseger mot Svarteborgs FK på straffar.

F13 var en ren finaluppgörelse mellan två Herrestadslag (HAIF svart vann mot vit med 3–2). P13 vanns av IFK Trollhättan som slog IFK Uddevalla i finalen med 2–0.

Pokaler och t-shirts

Efter att alla finallag fått sina pokaler och t-shirts av IFK Uddevallas Felix Andersson och Bilal Moussa var det dags att dela ut vandringspriset.

Precis som förra året stannar den kvar hos arrangerande IFK Uddevalla som också var den klubb med flest lag anmälda till turneringen.

Totaltvåa blev Herrestads AIF följt av Grohed/LSK på tredje plats.