Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
NÖJD. Trots en förlust tyckte Mattias Pettersson-Pohl att hans Svane presterade väl i träningspremiären. (arkivbild)

Förlust för Svane i träningspremiären

Nu är också Svane igång med träningsspelandet inför den kommande division 3-säsongen.

Trollhättans BoIS stod för motståndet på Torsbovallen i Trollhättan. Hemmalaget vann med 1-0, men Svanetränaren Mattias Pettersson-Pohl gillade ändå det han såg.

– Jag är riktigt nöjd. Vi håller bollen, är trygga och har många bra uppspel i dag. En klart godkänd premiär även om resultatet inte speglar matchbilden, säger han och syftar på den andra halvlek där Svane borde ha gjort flera mål, men där det saknades skärpa i avsluten från bland annat Egzon Lajqi, Aden Aden och Martin Jonasson.

– Men det är ju inte nu vi ska räkna in segrarna, säger han till klubbens hemsida där backlinjen och mittfältet får beröm.

Laget får mer speltid på lördag då det blir match mot Högsäter på Rimnersvallen.

För Pettersson-Pohls förra lag, Grebbestads IF, slutade helgen med oavgjort 1–1 borta mot norska Kråkeröy i Östfoldhallen i Sarpsborg. Efter en händelserik inledning kunde Grebbestad ta ledningen genom Olle Kristoffersson som satte försäsongens sjunde mål på tre matcher, denna gång efter fin framspelning från Christoffer Söderlund. Kråkeröy hade också chanser i en jämn första halvlek och strax före halvtid kom också en kvittering. Inte OK, tyckte tränaren Matti Demegård.

– Det kändes lite surt att kliva in till paus med 1-1 och vi skall lära oss att har man 1-0 och det bara är ett par minuter kvar, då skall det vara 1-0 när vi går in i paus, säger han till klubbens hemsida.

Det var bud på fler norska mål i den andra halvleken, men matchen slutade 1–1. Nästa match spelas på lördag mot Östsiden, även den i Sarpsborg,