Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Förre Gais-spelaren klar för Öis

Han har tränat med klubben en tid – nu meddelar Örgryte att tidigare Gais-spelaren Linus Tornblad har kritat på ett kontrakt med rödblått.
– Linus har gjort ett bra provspel och har visat fina intentioner, säger tränare Thomas Askebrand.

Örgryte förstärker truppen.

Linus Tornblad, senast i Norrby, har kritat på ett femmånaderskontrakt med rödblått.

– Det känns jäkligt bra att ha det klart. Jag är både glad och tacksam över att få den här chansen. Thomas (Askebrand) har fått ihop en jättebra grupp här i Öis, känslan är god. Jag ser fram emot till att säsongen startar, säger yttermittfältaren till klubbens hemsida.

25-åringen har provtränat med Öis en tid och har alltså gjort det tillräckligt bra för att spela till sig ett korttidsavtal.

– Linus har gjort ett bra provspel och har visat fina intentioner. Jag har haft honom innan så jag har ganska bra koll på honom. Han passar in i sättet vi spelar och är en rätt snabb spelare som är bra en mot en och som jobbar hårt. Dessutom kan han användas på flera olika positioner. Så bredden känns ganska bra i truppen när vi nu har fått in honom i laget, säger tränare Thomas Askebrand till GP.

LÄS MER: Tornblad: "Det enda jag vill är att spela fotboll igen"

Vilka positioner är det framför allt där du tänker att ni kan använda honom?

– Han kan spela som wingback, men också om vi spelar med två eller tre forwards går han bra att använda där. Han fyller ut många positioner för oss.

Att ni tar in Linus har det något med Daniel Paulsons skada att göra?

– Nej, egentligen inte.

Tornblad, som fostrades i Azalea BK, har utöver Norrby sedan tidigare också representerat Ljungskile, Åtvidaberg och Gais. På totalt 88 matcher i superettan har han stått för nio mål.