Gabriel Altemark-Vanneryr
Gabriel Altemark-Vanneryr Bild: KRISTER ANDERSSON

Förre LSK:aren helt klar för ny klubb

Nyligen lämnade han Varberg under uppmärksammade former. Nu har förre Ljungskilespelaren Gabriel Altemark-Vanneryr klarat läkarundersökningen och är en Örgryte-spelare.

ANNONS
|

I torsdags presenterade Örgryte Gabriel Altemark-Vanneryr som ersättare till sålda Mohamed Said, vilket GP var först med att skriva om.

Altemark-Vanneryr hämtades in från seriekonkurrenten Varberg och skrev på ett halvårskontrakt med option på ytterligare ett år - om 32-åringen skulle klara måndagens läkarundersökning vill säga.

Det gjorde han.

Öis-läkaren Lars Peterson gav tummen upp under måndagsförmiddagen. Tränaren Thomas Askebrand gladdes såklart över det.

– Det är en ledargestalt och spelare som jobbar hårt. Han kanske inte är världens snabbaste längre, men han är klok och tillför rutin och erfarenhet, säger Askebrand till GP.

Askebrand och Altemark Vanneryr känner varandra sedan tidigare. Det var just Askabrand som värvade anfallaren till Gais säsongen 2014.

ANNONS

– Men då var han opererad så jag fick aldrig använda honom. Han började vara med i juni tror jag, veckan före jag fick lämna, berättar ÖIS-tränaren för tidningen.

32-åringen gjorde sitt första träningspass med sin nya klubb under måndagen. Han blir spelklar den 15 juli.

– Jag tänkte: "Om Thomas (Askebrand, tränare) ringer och Öis hör sig för så kommer det vara mitt förstaval". Det är kul att komma till en förening i medgång och som spelar en offensiv fotboll som jag tror passar mig. Sedan har de en väldigt kompetent tränare också, sa Altemark Vanneryr till GP efter att flytten blivit officiell.

Örgryte ligger femma i superettan och har tre poäng till Halmstads BK på tredje platsen. ÖIS har dock en match mindre spelad.

ANNONS