Förre LSK-tränaren Tor-Arne Fredheim tar över IFK Norrköping

Den tidigare LSK-tränaren Tor-Arne Fredheim har gjort klart med ett nytt uppdrag. Tränarprofilen tar med omedelbar verkan över ansvaret för IFK Norrköpings damlag i Elitettan.

ANNONS
|

När Jörgen Wålemark fick lämna uppdraget som tränare för Ljungskile SK i superettan förra säsongen återvände den tidigare LSK-tränaren Tor-Arne Fredheim till klubben för att försöka rädda LSK från degradering.

Men Ljungskile trillade som bekant ur Sveriges näst högsta division och efter en tid stod det också klart att Fredheim inte skulle följa med laget ner i Ettan södra.

– Vi har inte gått vidare och det kommer inte att bli någonting med Ljungskile. De kan inte jobba fram det jag vill av olika anledningar. Jag har sagt vad som behövs göras och hur klubben ska agera för att jag ska vara intresserad, och det kan de inte göra, sade Tor-Arne Fredheim till Bohusläningen då.

ANNONS

Nu har tränarprofilen gjort klart med ett nytt uppdrag inom fotbollen. Fredheim tar över ansvaret för IFK Norrköpings damlag i Elitettan.

– Det känns både inspirerande och utvecklande för mitt ledarskap att få träna ett damlag. Speciellt när det är IFK:s damer. För i IFK, klubben i mitt hjärta, är alla uppdrag intressanta, säger Tor-Arne Fredheim till klubbens hemsida.

IFK Norrköping är nykomlingar i serien efter att laget i höstas vann uppflyttningskvalet mot IK Rössö.

Uppdraget gäller inledningsvis året ut.

– Det är oerhört roligt att välkomna ett starkt IFK-namn i Tor-Arne Fredheim tillbaka till föreningen och det rimmar bra med klubbens långsiktiga ambitioner kring damsatsningen, säger sportchefen Ingela Andersson.

IFK Norrköping har spelat in 14 poäng på 16 matcher och ligger på tolfte plats i tabellen.

ANNONS