Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Rimnersvallen plastgräs borde få tak enligt ett medborgarförslag. Bild: Lasse Edwartz
Rimnersvallen plastgräs borde få tak enligt ett medborgarförslag. Bild: Lasse Edwartz

Förslaget till kommunen – tak över konstgräset

Minskat underhåll och längre livslängd. Det är några av vinsterna med att bygga tak över konstgräset på Rimnersvallen.

Idén om att bygga tak över det som kallas C-plan är ett medborgarförslag till Uddevalla kommun.

Enligt förslaget skulle en hall inte bara minska underhållsarbete vid snöfall utan också förlänga livslängden på planen genom minskat slitage av väder, saltning och snöröjning.

Kultur- och fritidsförvaltningen bekräftar detta.

– Det vore inte minst en miljövinst eftersom mycket av granulatet i underlaget försvinner ut i naturen vid plogning, säger Anna Reinhardt, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

En hall skulle, enligt förvaltningen, med dagens verksamhet behöva vara mellan 8000–9000 kvadratmeter med en fri takhöjd på hela 15 meter. Den skulle också behöva ha uppvärmning och god ventilation då fotbollshallar konstaterats ha förhöjda halter av luftföroreningar. En stor elledning är också en del i problematiken kring ett eventuellt hallbygge på platsen.

Nu har kultur och fritidsnämnden beslutat att medborgarförslag ska inkluderas i den utredning som ska göras kring konstgräsplanens framtid och därefter kanske ta plats i den utvecklingsplan som förvaltningen sedan i somras fått i uppdrag att ta fram kring hela Rimnersområdet. Det arbetet har ännu inte inletts.

– Det finns många tankar och idéer kring området som ska samlas ihop till en helhet och dessutom måste vi invänta den politiska inriktningen, säger Reinhardt.