Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Från vänster till höger: Patrik Wålemark, Teodor Wålemark och Jörgen Wålemark. Bild: Bildbyrån

Familjekampen: Wålemark mot Wålemark

Ljungskile matchas mot Svenska cupmästarna Häcken och tränaren Jörgen Wålemark kan ställas mot sin egen son – Teodor.

Under succésäsongen 2019 tog sig Ljungskile SK åter till elitfotbollen och spelar i superettan nästa år. Men redan nu får laget känna på tuffare motstånd då en träningsmatch mot ett av Sveriges bästa lag avslutar fotbollsåret.

LSK möter Häcken på Bravida arena på fredagen. Cupmästarna från Hisingen blir LSK:s sista motståndare innan semester väntar.

2 x Wålemark i motståndarlaget

I det svartgula Göteborgslaget finns två spelare med ett väldigt bekant efternamn: Wålemark. 18-åringarna Teodor och Patrik har skrivit A-lagskontrakt med Häcken under året och nu kan åtminstone en av dem ställas mot Ljungskile – som för alltid kommer att förknippas med namnet Wålemark.

Teodor Wålemark (son till Jörgen Wålemark) har spelat 7 U-landskamper för Sverige, den senaste i september. Sedan i somras tillhör mittbacken Häckens A-lagstrupp även om han ännu inte har fått debutera i allsvenskan.

Patrik Wålemark (son till Jens Wålemark) har tagit en annan väg upp till elitfotbollen. Efter två säsonger i division 3 och 2 med Qviding värvade Häcken yttermittfältaren för några dagar sedan. Den vänsterfotade talangen gjorde tolv division 2-mål när Qviding tog steget upp till ettan.

Cupmästarna vilar spelare

Häcken använder träningsmatchen som ett sätt att matcha spelare som inte fått så mycket speltid under året. Det innebär att U21-landslagets Daleho Irandust och lagkaptenen Rasmus Lindgren inte spelar. Det kan dock Teodor Wålemark få göra då han är en av 15 spelare som tränaren Andreas Alm har tagit ut i matchtruppen.

Häcken slutade sexa i allsvenskan i år och tog sin andra cuptitel i maj efter att ha besegrat AFC Eskilstuna med 3–0 i finalen.

I samarbete med Göteborgs-Posten direktsänder vi matchen som startar klockan 17.00 på fredagseftermiddagen.