Fast i mittens rike

Med en tippad skyttekung och få svaga länkar vill Degerfors lyfta från mitten. Men tunga spelarförluster talar emot laget.

ANNONS
|

Degerfors var definitionen av ett mittenlag i fjolårets superetta – laget slutade på sjunde plats, hade exakt lika många vunna, oavgjorda och förluster och gjorde ett mål mer framåt än vad man släppte in.

Vissa tror att Degerfors gör ett lyft i år och har därför placerat laget högt i förhandstipsen. Vi tror på ett nytt mellanår.

Värmlänningarna har visserligen en kandidat till skytteligasegern i Peter Samuelsson och det finns en hel del rutin i laget. Men det ser inte ut att finnas några fullgoda ersättare till Sebastian Castro-Tello och Ferhad Ayaz som båda var strålande i fjol. Det kan bli avgörande.

ANNONS

Nyckelspelarna: Peter Samuelsson är en av favoriterna till att vinna skytteligan, målvakten August Strömberg går från klarhet till klarhet och Marcus Astvald är ett energiknippe.

Tränaren: Patrik Werner gör sin sjunde säsong.

Försäsongen: Väldigt blandade resultat. Besegrade till exempel Åtvidaberg med 2–0 för att därefter förlora med 0–3 mot Frej. Har annars mest ställts mot betydligt sämre motstånd.

ANNONS