Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här är distriktsmästarna 2016 – IK Oddevold.

Favoriten höll – Oddevold mästare i DM

Oddevold öste på, Kungshamn försvarade sig. I inledningen av den andra halvleken kom avgörandet som gav finalsegern till bortalaget. Oddevold är distriktsmästare 2016.

Det skiljer tre divisioner mellan finallagen. Och till slut två mål. Oddevold vann DM-finalen mot Kungshamn med 2–0.

På onsdagskvällen avgjordes DM-finalen för herrar. division 4-laget Kungshamns IF tog emot IK Oddevold från division 1 på Kungshamnsvallen. Givetvis en viss nivåskillnad.

– Segern var inget att diskutera, vi hade ett väldigt kraftigt spelövertag. Kungshamn backar hem och gör det med den äran. Cred till dem men med bättre effektivitet ska vi vinna med större siffror, säger Oddevolds tränare Jonas Rehnberg.

Skillnaden på tre divisioner tog ut sin rätt under inledningen av den andra halvleken. Victor Mollapolci och Mark Fezarit gjorde var sitt mål och 0–2 blev slutresultatet.

– Målen ska ju komma någon gång. tyckte Rehnberg som kunde glädja sig åt att Alen Kasumovic spelade 90 minuter efter förra veckans inhopp.

Oddevold kan nästan räkna in honom som ett nyförvärv. Tillsammans med Eric Kallberg (som har en liten bit kvar till comeback) och nyligen värvade Robert Lipovac ser laget starka ut inför hösten.

– Vi saknar Johan (Patriksson), ett avbräck såklart då han var en av dem som producerade framåt i våras. Vi får se hur länge han är borta, säger IKO-tränaren.

I Filip Schöön fick Oddevold dessutom se en debutant i tävlingssammanhang. 17-åringen spelade sista 20 minuterna och imponerade på sin tränare.

– En kraftfull forward som jobbar hårt. Roligt med en spelare från de egna leden, löd omdömet från Rehnberg.

Oddevold tog i och med segern i DM-finalen över titeln Distriktsmästare i Bohuslän efter Grebbestad som vann finalen mot IFK Uddevalla förra året. För GIF har ju den vinsten i förlängningen inneburit en häftig cupmatch på hemmaplan.

Den 24 augusti kommer Kalmar FF till Siljevi.

– Det är en kvalmatch mot jämbördigt motstånd innan elitlagen går in. Då kan vi få ett riktigt fint motstånd och det är sådana tuffa matcher som vi behöver för att utvecklas, säger Jonas Rehnberg om Oddevolds deltagande i Svenska cupen.