Andreas Bergman spelade åter för Oddevold efter tre matchers skadefrånvaro.
Andreas Bergman spelade åter för Oddevold efter tre matchers skadefrånvaro.

Favoriten som höll i DM-kvartsfinalen

Oddevold fick kämpa för segern i DM-kvartsfinalen mot division 4-laget Ödsmål.

ANNONS
|

På onsdagskvällen spelades den fjärde DM-kvartsfinalen mellan Ödsmåls IK och Oddevold. Sedan tidigare har IFK Uddevalla, Stenungsund och Grebbestad tagit sig till semifinal.

Division 1-laget Oddevold bar favoritskapet mot ÖIK som håller till i fyran. Bortalaget blev också vinnare, men det blev jämnare än vad många trodde. Oddevold vann med matchens enda mål.

– De var bra för att spela i fyran, sedan gör vi inte någon bra match, det var mycket slarv, felpassningar och missade lägen. Vi har mest boll, men har inte skärpan i sista tredjedelen. Det ska vara större skillnad, säger Andreas Bergman som var tillbaka i spel efter en ljumskskada.

ANNONS

Tre seriematcher har vänsterbacken varit borta och nu är han i full träning.

– Jag spelade 75 minuter och det kändes bra, hoppas att det fortsätter så.

Matchens mål sattes av Johan Patriksson efter dryga halvtimmen. Det var anfallarens första start och första mål för 2017.

– Han betyder mycket med sin rutin och alla kan ta lärdom av Johan. En riktig ledare som ställer krav på planen. Vi har ledartyper i laget, men ingen med samma rutin som honom, tycker Andreas Bergman.

I serien har Oddevold haft det lite tyngre mot slutet och har tre raka förluster. Närmast väntar hemmamatch mot Utsikten på måndag och en chans att revanschera sig.

– Vi behöver vinna nu och har haft möten med laget om hur vi ska ta oss ur formsvackan. Det har varit en sämre period, men nu har vi en positiv känsla. Det gäller att fortsätta jobba på, säger Andreas Bergman.

ANNONS