Fifas president Gianni Infantino tog selfie på Pelés begravning

Fifas president Gianni Infantino syntes ta en selfie på Pelés begravning.
Nu försvarar han sig på sociala medier.
”Jag skulle aldrig skulle göra någonting som skulle vara respektlöst på något sätt”, skriver han.

ANNONS
|

Två dagar innan nyårsafton gick den brasilianske fotbollslegendaren Pelé bort efter en längre tids sjukdom. Hans liv har påverkat många – därför utlystes landssorg i hemlandet efter att han tagit sina sista andetag.

I måndags begravdes han under en lika sorgsen som mäktig ceremoni. Tiotusentals samlades för att ta ett sista farväl av fotbollsgeniet.

På själva begravningen sörjdes Pelé av fotbollseliten, en av de närvarande var Fifas president Gianni Infantino.

Schweizitalienaren lyckades också dra ögon åt sig då han fångades på bild när han leendes tog en selfie på begravningen, någonting som fick flera att reagera.

Nu har Infantino tagit till Instagram för att förklara sitt agerande.

ANNONS

”Hoppas de har hyfs och mod nog”

Han inleder med att skriva att han är ”förfärad” över att ha blivit kritiserad för bilderna och poserandet.

”Jag skulle vilja klargöra att jag blev både ödmjuk och stolt över att familjemedlemmar och tidigare lagkamrater till Pelé frågade om vi kunde ta några bilder. Jag ställde upp med detsamma. Vad gäller selfien frågade Pelés lagkamrater mig om vi kunde ta en alla tillsammans, de visste inte hur man gjorde. För att vara hjälpsam tog jag telefonen och tog bilden”, skriver han vidare.

Infantino fortsätter:

”Jag har så mycket respekt och beundran för både Pelé och ceremonin att jag aldrig skulle göra någonting som skulle kunna uppfattas som respektlöst på något sätt. Jag hoppas att de som publicerat eller sagt saker utan att veta eller utan att leta efter fakta har hyfs och mod nog att erkänna att de hade fel och rätta till vad de sagt”.

Pelé blev 82 år gammal.

ANNONS