Glatt gäng. Kungshamns pojkar tog sig ända till 16-delsfinal i Gothia cup.
Glatt gäng. Kungshamns pojkar tog sig ända till 16-delsfinal i Gothia cup.

Fina framgångar i Gothia cup

De bohuslänska lagen stod upp bra i den tuffa internationella konkurrensen under Gothia cup. Så här har det gått för våra lag under veckan.

ANNONS
|

Allra bäst gick det för Oddevolds Pojkar 15. Resultatraden efter de tre matcherna i gruppspelet löd: 9–0, 9–0, 5–0.

– Det var inte så enkelt som man kanske kan tro. Vi gjorde de andra lagen dåliga. Ett normalt lag hade vunnit med ett, två, eller tre mål. Vi spelade helt otroligt, säger lagets tränare Tommy Reinhardt.

Väl i A-slutspel blev det tuffare. Men Oddevold krånglade sig vidare efter straffar mot fransmännen US Crepy i 32-delsfinal.

– De spelade knappt fotboll, utan bara tjongade. Vi hade bekymmer med det, men väldigt starkt av killarna att ta sig vidare.

Därefter väntade svenskt motstånd i form av skånska Nosaby IF. Och Oddevold tog sig återigen in på den övertygande vinnarvägen genom 3–0.

ANNONS

– Det var ganska överlägset. De hade kanske en målchans, medan vi skapade en hel del.

Men sen, i åttondelen, tog årets Gothiasaga slut efter omvända siffror mot J-L Juniors från Japan på fredagsmorgonen.

– Det var ett fantastiskt lag med skickliga spelare, säger Reinhardt, som också både var imponerad och överraskad av sitt eget lags framfart.

– Jag hade bokat hotell till och med torsdag. Vårt lag är bra, men samtidigt vet jag hur tufft Gothia är. Grabbarna är helt fantastiska och går ut med hög moral.

Även Strömstads F 15-lag kan vara mycket nöjda med turneringen. De tog sig till A-slutspel där Askim besegrades i första matchen med hela 5–1.

– Där gör vi vår bästa match. Sen väntade 16-delsfinal bara tre timmar senare mot ett lag som inte hade spelat någon slutspelsmatch innan. Det var tufft i värmen, säger tränaren Ulrik Johansson.

– Men alla tjejer har varit fantastiskt duktiga. Att vi lyckas komma bland de 32 bästa i den här konkurrensen är väldigt bra gjort.

Kungshamns 14-åringar mötte lag från London. Hamburg, Paris och Sao Paulo – med fyra vinster som följd.

Efter andraplatsen i gruppen ställdes KIF mot Pequeninos do Jockey, en stor klubb i Gothiasammanhang. De har haft sex slutsegrande lag genom historien och brukar ofta komma till Sverige med sina ungdomar.

ANNONS

Mot Kungshamn blev det däremot stopp för Sao Paulo-klubben. KIF vann därefter också mot ACBB Paris innan nästa brasilianska klubb, Colegio Saint Clair slog ut dem i 16-delsfinal.

– Vi hade oflyt där, men så är det ibland. Killarna har varit fantastiskt duktiga och imponerat stort. Vi har fått ett gott självförtroende och jag är stolt över alla spelare och ledare, säger Micael Carhed som tränar KIF:s 02:or tillsammans med Jonas Andersson.

Fakta: Så har det gått för Bohuslagen

Stala IF (P12): Slutade fyra i sin grupp. Nådde 32-delsfinal i B-slutspelet där Barkarö SK blev för svåra.

Orust Fotboll (P14): Slutade trea i gruppen. Åkte ut i 32-delsfinal i B-slutspelet mot danska Odense.

Kungshamns IF (P14): Slutade tvåa i gruppen. Vann sedan två matcher i A-slutspelet, men fick ge sig i 16-delsfinal mot Colegio Saint Clair från Brasilien.

Oddevold (P14): Vann gruppen på maximala nio poäng. Fortsatte med övertygande segrar fram till 16-delsfinal i A-slutspelet, där det tog stopp mot spanska Cd Inter Vista Alegre.

Oddevold (P15): Vann gruppen efter tre segrar och hela 23–0 i målskillnad. Tog sig vidare två steg i A-slutspelet innan japanska J-L Juniors blev för svåra i åttondelsfinal.

Orust GHMMS 1 (P15): Blev tvåa i gruppen. Kom till 64-delsfinal i A-slutspelet där Enebybergs IF var det starkare laget.

Orust GHMMS 2 (P15): Vann gruppen och nådde 32-delsfinal i A-slutspelet. Förlorade där mot tyska SC Nienstedten.

IFK Strömstad (F15): Blev tvåa i gruppen. Vann en match i A-slutspelet. Förlorade sen mot IFK Osby i 16-delsfinal.

Henåns IF (F16): Slutade trea i gruppen. Förlorade i 16-delsfinai i B-slutspelet mot Bagarmossen Kärrtorp.

Herrestads AIF (F16): Vann gruppen på målskillnad. Sen tog det slut mot Rev SC i A-slutspelets 16-delsfinal.

ANNONS