Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Den sjunde mars var Hector Maravilla en av IFK Uddevallas spelare som krossade Örebro FC i SM-finalen. Nu tränar han laget som leder futsalligan inför finalreprisen. Bild: Håkan Fredriksson
Den sjunde mars var Hector Maravilla en av IFK Uddevallas spelare som krossade Örebro FC i SM-finalen. Nu tränar han laget som leder futsalligan inför finalreprisen. Bild: Håkan Fredriksson

Fina minnen inför futsalens finalrepris

I det senaste mötet, SM-finalen i mars, vann IFK Uddevalla med hela 10–1. Nu ställs Örebro FC mot de svenska mästarna igen.
– Ska de vinna nu får de göra sitt livs match, säger Hector Maravilla.

Efter en veckas landslagsuppehåll är Svenska futsalligan åter på spåret i helgen. Under lördagen spelas fem matcher i den nionde omgången.

Den allra hetaste spelas definitivt i Agnebergshallen. Tabellettan IFK Uddevalla möter trean Örebro FC. Dessutom är det en repris på förra säsongens SM-final.

Då gjorde Robert Bagger hattrick när IFK krossade ÖFC i Gamla idrottshuset.

"Målen bara kom"

10–1 är ett resultat som han inte glömmer i första taget.

– Vi var bra då men har tagit ytterligare steg framåt nu. Det har kommit in nya landslagsspelare som Fehim (Smajlovic) och det innebär att alla vill höja sig för att visa att man ska ha en plats. Det gäller att ta för sig på träningarna, säger Robert Bagger.

Robert Bagger dundrar in ett av sina tre mål i SM-finalen mot Örebro FC. Bild: Håkan Fredriksson
Robert Bagger dundrar in ett av sina tre mål i SM-finalen mot Örebro FC. Bild: Håkan Fredriksson

Minnet lär även vara kvar på Örebrospelarnas näthinnor.

– Klart att det sitter i deras bakhuvuden och vi känner att vi har ett övertag. Allt bara flöt på då i försvars- och anfallsspelet, målen bara kom och det tar vi absolut med oss i den här matchen, fortsätter IFK:s starke anfallsspets.

Legiec missar matchen

I förra veckans Nordic cup var sju IFK-spelare med i landslaget. Fyra tuffa landskamper mot de nordiska grannländerna resulterade i en andraplats för Sverige.

Men mer glädjande för IFK Uddevallatränaren Hector Maravilla var att spelarna inte kom hem med några nya skador. Bara Kristian Legiec (bristning i vaden) missar Örebromatchen.

– Det är bara lite småskavanker och inget som stör oss, säger Maravilla.

"Vann guld och var överlägsna"

Inför lördagens match har IFK och ÖFC bara förlorat var sin match i Svenska futsalligan.

– Klart att det är en toppmatch. De är två poäng bakom oss, förlorade sin första match i förra omgången (2–5 mot Skoftebyn) och har gått till slutspel i alla år.

Vad minns du från SM-finalen i våras?

– Att vi vann guld och var överlägsna men det är historia och betyder ingenting nu. De är ett annat lag och har säkert rättat till det som de gjorde fel då.

Har den matchen psykologisk betydelse?

– De har aldrig slagit oss och det är klart att det sitter i. Ska de vinna nu får de göra sitt livs match.