Duktig. Mittfältaren Yussif Chibsah slet och kämpade i hemmamötet mot serieledande Sirius, men gästerna var det bättre laget och vann till slut med 2–0.

Fjärde raka förlusten för LSK

Ljungskile SK åkte på sin fjärde raka förlust när laget föll på hemmaplan mot serieledande Sirius.

|

Ljungskiles tunga höst blir allt tyngre. 4–1-förlusten borta mot Dalkurd följdes upp av ännu en förlust hemma mot Sirius, som vann med 2–0 efter 90 minuter. Sirius var det bättre laget än LSK, sett över hela matchen och vann helt välförtjänt.

Matchen var annars ganska jämn inledningsvis, men ganska snabbt var det gästande Sirius, som tog kommandot och förde spelet. Ljungskile jobbade sig dock in i matchen och kunde jämna ut spelet. Tim Nilsen hade hemmalagets bästa chans i den första halvleken när han kom fri med Lukas Jonsson i Siriusmålet efter åtta minuters spel.

Men skottet räddades av Jonsson. Istället tog gästerna ledningen med 1–0 genom rutinerade Dragan Kapcevic i den 16:e matchminuten. Niklas Busch Thor slog ett bra inlägg från vänsterkanten mot främre stolpen och där fanns Kapcevic, som kunde trycka in ledningsmålet med vänsterfoten. I den 37:e minuten var Hannes Stiller ytterst nära att kvittera för hemmalaget.

Fri i straffområdet cykelsparkade han bollen mot mål, men bollen tog i stolpen och gick ut till en stormande Jakob Olsson som sköt utanför.

– Jag är nöjd med vår första halvlek. Vi hade några bra lägen, men bollen ville inte riktigt in, säger Ljungskiletränaren Jonas Olsson.

I den andra halvleken fortsatte Sirius att trycka på framåt och höll ett högt tempo. I den 53:e utökade Sirius ledningen till 2–0 genom Ante Björkebaum. Ljungskile flyttade sedan upp laget för en reducering, och var nära genom Hannes Stiller, som nickade strax utanför. Mot slutet av matchen fick även Jakob Olsson ett hyfsat läge till reducering, men skärpan saknades i avslutet.

– Vi gick jaga mycket boll i andra halvlek och totalt sett vann Sirius helt rättvist. Men hade vi fått in ett mål så tror jag att det hade blivit en annan matchbild, berättar Olsson, som är nöjd med Peter Sörensen Nergaards inhopp i den andra halvleken.

– Det var riktigt kul att se honom, han slet och kämpade och gjorde bra ifrån sig.

Ni har fyra raka förluster. Hur ska ni komma tillbaka till vinnarspåret?

– Vi måste jobba stenhårt och tro på det vi gör. Vi har haft en tuff spelschema, men nu får vi in några nya spelare i truppen och det höjer konkurrensen i truppen.

Nyförvärvet Ken Fagerberg fick hoppa in i den 57:e minuten, men tvingades lämna planen efter bara 14 minuter på grund av skada.

– Han fick låsning i ryggen och kunde inte fortsätta att spela. Men vi vet inte hur länge han blir borta, avslutar Jonas Olsson.

Ljungskile spelar nästa match borta mot Örgryte måndagen den 22 augusti.

Fakta: Superettan

Ljungskile SK–Sirius 0–2 (0–1)

Målen: 0–1 (16) Dragan Kapcevic, 0–2 (53) Ante Björkebaum.

Ljungskiles startelva: August Strömberg - David Frölund, Aleksandar Kitic, Josemar Santana Silva, Allan Mohideen - Ahmed El-Amrani (57), Yussif Chibsah, Jakob Olsson, Linus Tornblad (58) - Hannes Stiller, Tim Nilsen.

Avbytare: Oliver Gustafsson (mv), Admir Bajrovic, Ahmed Suleiman (58), Peter Sörensen Nergaard (71), Ken Fagerberg (57), Niclas Holgersson och Gustav Hallberg.