Patrick Hopkins, Ljungskiles tränare Tor-Arne Fredheim, sportchefen Lennart Göransson och Aleksandar Kitic.
Patrick Hopkins, Ljungskiles tränare Tor-Arne Fredheim, sportchefen Lennart Göransson och Aleksandar Kitic.

Fler nyheter i LSK

Etchu Tabe, Sam Brill, Ryan Miller, Michael Thomas och Nick Noble har alla spelat i Ljungskile. Nu kommer en ny amerikan. Nämligen Patrick Hopkins, 24 år från Chicago.

ANNONS
|

– Jag har fått ett gott intryck av klubben, säger han till Bohusläningen.

Patrick Hopkins är 24 år och kommer från Chicago. Moderklubben heter Bridges FC. Den senaste säsongen har han spelat i Wolves FC i Australien. På nyårsafton kom han till Uddevalla. På fredagseftermiddagen presenterades han vid en presskonferens.

– Jag har aldrig varit i Europa förut men jag trivs bra här, säger han.

Patrick Hopkins är mycket god vän med Ryan Miller som tidigare spelat i Ljungskile. Det var också Miller som tipsade klubben om Hopkins.

Patrick Hopkins är en reslig mittback som gjorde ett gott intryck på tränaren Tor-Arne Fredheim direkt. Han kom in i testmatchen mot IFK Uddevalla i tisdags och visade klass direkt.

ANNONS

– Det behövdes inte mer än ett träningspass och ett fystest innan vi bestämde oss. Därför ansåg jag inte det nödvändigt att han fick starta i testmatchen, säger Fredheim.

Patrick Hopkins har pluggat spanska och är dubbelfotad.

– Därför kommer han säkert att gå bra i hop med Josemar, säger Fredheim.

Ljungskile jobbar nu vidare med att förstärka truppen. Ytterligare spelare ska in. Klubben har gjort klart att man inte vill förlänga med Robin Jonsson. Hur det blir med Marcus Jarlegren är inte klart.

– Vi har inte bestämt oss ännu, men det är ingen hemlighet att vi har inne flera högerbackar som ska provspela, säger sportchefen Lennart Göransson.

Det är nu högsta prioritet att göra klart med blivande startspelare. 15 spelare ingår i den gruppen. Dessutom ska det till ytterligare kompletteringsspelare. Totalt ska truppen landa på cirka 20 spelare är det tänkt.

Ljungskile hoppas fortfarande på Johan Patriksson och Kenny Pavey, men inser att det blir svårt att konkurrera med andra klubbar ekonomiskt. Det är ingen hemlighet att budgeten är tajt och att Ljungskile måste leva snålt.

– Vi hoppas att dom vill spela för Ljungskile av andra orsaker. Rent fotbollsmässiga till exempel, säger Tor-Arne Fredheim.

Ett antal spelare testspelade mot IFK Uddevalla i tisdags och flera ska komma in nästa vecka.

ANNONS

– Vi har fortfarande kontakt med ett par spelare. En förhandling ska vi göra redan om en stund. Förhoppningsvis kan det vara klart på måndag, säger Tor-Arne Fredheim.

ANNONS