Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Från vänster: Harry Gerd, Mikael Alfredsson och Hector Maravilla. Bild: Erik Weiefors

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Flera förändringar i IFK Uddevalla futsal

Mikael Alfredssons ersättare är på plats. Samtidigt blir det förändringar i IFK Uddevalla futsals ledning.

Just efter att Mikael Alfredsson gjort sin sista match som IFK Uddevalla futsals tränare så presenterar klubben hans efterträdare. Det bli en intern lösning.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

"Hector Maravilla övertar tränaransvaret efter att han fungerat som träningskordinator hela förra säsongen samt under årets försäsong ihop med Albert Hiseni, där de hållit i träningarna parallellt med att de spelat", skriver IFK i ett pressmeddelande.

Taktiskt kunnig och känner alla

29-årige Hector Maravilla var en av 14 spelare i Champions league-truppen som nyss avslutade Main round på Cypern.

LÄS MER: Chockstarten gav ett trist slut på Cypernresan

Förändringen innebär att futsalspelaren Maravilla nu bara ska vara tränare. Dock ska han vara beredd på inhopp som spelare också om det skulle behövas. Albert Hiseni ska fortsätta som träningskoordinator.

Slutande Mikael Alfredsson är positiv till ersättaren och tycker att det är naturligt att Maravilla nu fortsätter med arbetet han själv redan är en del av:

– Hector har ett stort intresse för futsal och vill lära sig mer. Han är taktiskt kunnig, känner alla spelare och vet hur man får ut det bästa ur dem.

– Vi tror att detta kan bli riktigt bra då Hector Maravilla är oerhört ambitiös och engagerad i sitt uppdrag, säger Tommy Rasimus i IFK Uddevalla futsal.

Olika syn på arbetet

För Rasimus själv blir det också en förändring. Han har tillsammans med Harry Gerd och Magnus Härle suttit i futsalsektionens styrgrupp. Där kommer de bara att vara två personer den närmaste tiden då Harry Gerd väljer att hoppa av sitt uppdrag när veckans Champions league-spel är avslutat.

– Vi (styrgruppen) har lite olika syn på hur vi vill driva arbetet vidare. Då känner jag att det är bättre att kliva av innan det blir ytterligare diskussioner, säger Harry Gerd.

Tommy Rasimus ska nu vara marknads- och sportansvarig tills vidare. Han meddelar att de inte letar efter någon ersättare till Harry Gerd just nu för att de istället planerar en omorganisation.