Förbundskaptenen presenterar landslagstruppen

Sverige ska möta Serbien och Slovenien i Nations league. När förbundskaptenen Janne Andersson presenterade truppen så fanns ett bekant namn med Ljungskilekoppling med bland de övriga stjärnorna.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

De flesta namnen i landslagstruppen var de väntade, men vid sidan av stjärnorna Victor Nilsson Lindelöf, Alexander Isak och Dejan Kulusevski fanns det också plats för en knall.

Elva gånger har Patrik Wålemark spelat för Sveriges U21-landslag. Nu får 20-åringen chansen att ta steget upp till det stora landslaget. Under onsdagen tog förbundskaptenen Janne Andersson ut Feyenoords ytter till Nations league-truppen som ska möta Serbien och Slovenien.

– Han var väldigt bra innan han försvann från Häcken till Feyenoord och har varit bra i U21-landslaget. Han har nu tagit en tröja i Feyenoord och gör man det har man varit väldigt bra, säger Janne Andersson på pressträffen.

ANNONS

– Han har intressanta offensiva egenskaper i första hand med en bra vänsterfot där han kan bryta in och slå pass och göra mål. Han är en spännande spelare, en ’coming man’.

”Det glöder säkert i hans telefon”

Patrik Wålemark är son till Jens Wålemark, tidigare Ljungskile SK-spelare som tillsammans med bröderna Bosse och Jörgen satte LSK på fotbollskartan när klubben klättrade från gärdsgårdsserierna till allsvenskan under 90-talet. Patrik har aldrig spelat i Ljungskile utan startade sin karriär i Qviding innan han via två år i allsvenskan och Häcken gick till nederländska Feyenoord i januari. Den övergången uppgavs kunna ge Häcken upp till 50 miljoner kronor.

LÄS MER:Bohuslänsk vägledning bakom mångmiljonövergången

Bohusläningen pratade med Jens Wålemark timmen efter att truppen presenterades. Det var en glad och stolt pappa som ännu inte hade hunnit att gratulera sin son.

– Det glöder säkert i hans telefon just nu så jag tar det lite lugnt och ska prata med honom senare, säger Jens Wålemark som inte var helt överraskad över landslagsplatsen.

– Jag visste att han var med i bruttotruppen och att det fanns en chans. Det är jätteroligt att de haft ögonen på honom ett tag för han skulle varit med på januariturnén i år men den blev inställd. Fast då blev det något annat bra istället.

ANNONS

Nya muskler i Rotterdam

Han syftar såklart på flytten till Nederländerna som var ett stort steg för Patrik Wålemark. Det blev inte mycket speltid i början men under hösten har han startat i fem av sex ligamatcher och Europa league-matchen mot Lazio.

– Han har vuxit in i laget och har kommit ikapp fysiskt under sommaren. Han har lagt på sig ett antal kilo men främst handlar det om lungor. Han har tränat extra för att klara av att spela där.

När Sverige möter Serbien de 24 september kommer inte någon publik att tillåtas. Men när Slovenien kommer till Friends arena tre dagar senare kommer familjen Wålemark att sitta på läktaren.

– Jag är alltid optimistisk och hoppas på speltid för Patrik, och då kommer han att vara redo för det. Blir det inte så kommer det ändå att vara en rolig upplevelse för oss, säger Jens Wålemark.

Se presskonferensen med Janne Andersson i spelaren här nedanför.

ANNONS