Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ödmjuk lirare. IFK Uddevallas Fredrik Söderqvist hyllar hellre laget än sin egna insatser. Bild: Håkan Fredriksson

Formstark Fredrik Söderqvist siktar mot SM-guld

Fem mål på de senaste två matcherna och IFK Uddevalla futsals bäste målskytt under säsongen. Siffrorna talar tydligt. Fredrik Söderqvist är i toppform, eller?
– Formen har varit klart godkänd hela säsongen, säger den ödmjuke IFK-spelaren.

Med fem omgångar kvar av SFL är IFK Uddevalla tabelletta. I de återstående matcherna väntar bara lag från tabellens undre halva och dessutom spelas tre av dem i Agnebergshallen.

Utsikterna för ett tredje raka SM-guld ser bra ut. Dessutom fick laget målskyttet att lossna ordentligt i senaste matchen mot Halmstads BK. 16–2 gav IFK Uddevalla bäst målskillnad av alla lag.

– Vi vet vad som krävs för att vinna och har självförtroende i laget. Är man bäst i Sverige så ska man ha det. Det lossnade för oss målmässigt och när vi är i form finns det inget lag i Sverige som kan slå oss. Vi förtjänar att vinna, säger IFK:s nyckelspelare Fredrik Söderqvist.

"Strävar efter att bli bättre"

Över hela säsongen i stort har han varit en av de bästa spelarna i det regerande mästarlaget. I 4–4-matchen mot IFK Göteborg gjorde han två mål och veckan efter mot HBK blev det ytterligare tre. Totalt 17 är bäst i IFK, tre före Kristian Legiec.

– Det har gått helt okej... Formen har varit godkänd hela säsongen och jag har kommit in bra i min roll.

Fredrik Söderqvist firar ett av sina 17 mål i SFL. Bild: Håkan Fredriksson

Är du bättre än någonsin?

– Jag har hållit en jämn nivå men gjort fler mål i slutet. Vi har ett bra lag som spelat ihop länge och då är det svårt att inte vara bra. Jag strävar efter att bli bättre hela tiden, säger Fredrik Söderqvist.

"Hetsiga men inte kaxiga"

Är du inte lite väl ödmjuk?

– Det ska man vara. Vi i IFK vet att man alltid måste göra jobbet. Vi kan vara hetsiga men inte så kaxiga.

När landslaget spelade VM-kval i januari fick Söderqvist ett stort förtroende av förbundskaptenen Matija Dulvat. Han matchades tillsammans med Albert Hiseni, Kristian Legiec och Petrit Zhubi, samma kvartett som ofta har spelat tillsammans i IFK. Med Zhubi skadad så har Fehim Smajlovic ersatt de senaste matcherna.

– Det är otroligt smarta spelare som är på en egen nivå när det gäller futsal. De styr, ställer och förstår spelet väldigt bra.

Inför matchen

Svenska futsalligan

IFK Uddevalla–Djurgårdens IF

Agnebergshallen: lördag, 15.00