Fotbollsglädje när Kalles kaviar cup återvände till Sotenäs

Sommar, sol och fotbollscup. Det blev en fin inramning när Kalles kaviar cup återvände till fotbollsplanerna i Sotenäs efter två års frånvaro.
– Det är underbart, vi har längtat efter att spela cuper igen, säger Sarina Poncedeleon i Eskilsminne IF.

ANNONS
|

Utanför Kungshamnsvallen är få parkeringar lediga, på läktaren likaså.

Efter två års frånvaro är Kalles kaviar cup tillbaka – och här för att stanna.

När Bohusläningen kommer på besök är den klassiska fotbollscupen med 117 lag i gång. Cupen spelas på fem olika arenor: Havsvallen, Hunnebovallen, Himlavallen, Stensnäsvallen och Kungshamnsvallen.

Lagen avlöser varandra mellan vinster och förlusten och hejaropen från sidan håller stämningen vid liv.

Spelar på hemmaplan

Samtidigt förbereder sig Johannes Claesson och hans Kungshamn IF:s P13-lag för sin första match mot Ytterby IS på hemmaplan. Han är redo och taggad.

– Det ska bli kul att spela inför hemmapubliken. Vi har sett fram emot cupen väldigt länge, säger han med ett stort leende inför uppvärmningen.

ANNONS

Efter matchen är planen att han och några lagkompisar ska bada samt äta och ladda inför kommande matcher i turneringen.

– Vi försöker hitta på några roliga aktiviteter, men vi måste samtidigt tänka på att vila mellan matcherna. Det är viktigt med tanke på värmen, säger Johannes Claesson.

Några meter bort står Sarina Poncedeleon och klubbkompisen från Eskilsminne IF F13 från Helsingborg. Vanja Kheder. De trixar och lattjar med bollen mellan matcherna.

– Vi trivs väldigt bra här, även om det är väldigt varmt att spela matcher, säger Sarina Poncedeleon, vars Eskilminne inledde cupen med en 1–0-seger mot Fagerås BK.

Vad är det roligaste med Kalles kaviar cup?

– Att få spela matcher mot olika lag, och lära känna nya kompisar, berättar Vanja Kheder innan hon börjar trixa med bollen.

Sarina Poncedeleon håller med. Hon tycker det är roligt att lära känna nya kompisar.

”Trivs väldigt bra här”

Borhan Sadek från IFK Uddevallas P08-lag är inne på samma spår. Han beskriver Kalles kaviar cup som en spännande och utmanande cup med många bra lag.

– Det är första gången vi spelar här, men vi trivs väldigt bra i Kungshamn. Det är bra planer, spännande lag och bra väder, säger Borhan Sadek efter storsegern mot Forshaga IF på Himlavallen.

ANNONS

Hans lag vann med hela 11–1 och Sadek själv noterades för ett mål.

Vad gör ni mellan matcherna?

– Nu ska vi äta mat och vila inför nästa match, men vi ska även försöka bada i havet.

Cupansvariga Marie Appelgren är nöjd över att cupen är tillbaka igen.

– Jättekul så klart. Vi har laddat för det här i tre år. Samtidigt är vi lite ringrostiga, men det ska nog gå ändå, säger hon med ett skratt.

Marie Appelgren pausar. Telefon ringer.

– Vår målsättning är att alla ska trivas här, så att de vill komma tillbaka igen. Vi vill att cupen ska bli en tradition för klubbarna.

Turneringen arrangeras av en cupkommitté som består av krafter i Kungshamns IF, Smögens IF, Bovallstrands IF och Hunnebostrands Goif.

Cupen fortsätter nu med gruppspel på fredag och lördag och slutspel under helgen.

Foto: Elise Eriksson

ANNONS