Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Fotbollsspelarens succé i Idol – fick stående ovationer

Bragi Bergsson är van vid att få applåder på fotbollsplanen. Men nu visar det sig att han kan sjunga också. Den tidigare Oddevold-kaptenen fick stående ovationer av juryn när han gick vidare till final i Idol.

Han har spelat i IFK Göteborg, Gais och Västra Frölunda. Och förra året var han lagkapten i Oddevold. Svensk-islänningen spelar numera i Göteborgsklubben Utsiktens BK, men han har också en dold talang.

25-åringen har nämligen en sångröst som också kan riva ner applåder, något som visade sig i måndagens avsnitt av TV4-programmet Idol, som spelades in i Göteborg.

Har alltid drömt om musiken

– Drömmen om att hålla på med musik har alltid funnits där bredvid fotbollen. Jag har hållit på med musik sedan jag var jätteliten och har alltid haft det i tankarna, säger Bragi Bergsson i programmet.

I barndomen var det dock nära att att han lade mikrofonen på hyllan för gott. Sjungandet var inte lika populärt bland alla.

"En soul-viking"

– Jag har alltid tyckt att det har varit jätteroligt att sjunga. Men jag har skämts lite för det också. Och när jag var liten så blev jag lite retad för det. Så då slutade jag faktiskt sjunga.

Framför juryn i Idol fick han revansch. Bragi Bergsson sjöng Nina Simone-låten Feelin' good och fick stående ovationer av juryn och en guldbiljett till finalen i Stockholm.

– Vi har fått en soul-viking! Oj oj oj! ropade jurymedlemmen Kishti Tomita.

Se klippet i spelaren högst upp i artikeln.