Tor-Arne Fredheim i Ljungskile åker till Gambia på tisdag för att leta spelare.
Tor-Arne Fredheim i Ljungskile åker till Gambia på tisdag för att leta spelare.

Fredheim förlänger med Ljungskile

UPPDATERAD: LSK:s tränare Tor-Arne Fredheim har skrivit på ett tvåårskontrakt med superettaklubben. Till sin hjälp får han Johan Brinck, tidigare i Skoftebyn.

ANNONS
|

Sista seriematchen på Skarsjövallen i år gällde bara placeringen för Ljungskile. För motståndaren Örebro däremot stod en allsvensk plats på spel. Och laget tog chansen till de många tillresta fansens stora glädje. Örebro vann med 1–0 efter mål på straff i den 52:a minuten. Ljungskiles Luka Mijaljevic fick bollen på handen efter en hörna och den efterföljande straffen slog Shpetim Hasani i mål för Örebro. Målet räckte för att Örebro skulle ta sig upp i allsvenskan. För Ljungskiles del handlade det mest om tränaren Tor-Arne Fredheims vara eller inte vara i klubben. Efter matchen kom beskedet som många väntade på. Fredheim förlänger sitt kontrakt och stannar i klubben ytterligare två år. – Det har tagit tid att jobba fram en lösning med tanke på de krav jag ställt, men nu känns det bra att det är klart, säger Tor-Arne Fredheim. Ljungskile avslutade serien med fyra raka förluster. I stället för fotbollen har annat hamnat i fokus. Bland annat ekonomiska problem och frågan om Fredheim skulle fortsätta eller inte. – Vi har tappat fokus och inte kunnat koncentrera oss på det vi ska göra, säger Fredheim. Ordföranden Bo Fagerberg säger att föreningens fokus har legat på att försöka hitta en organisation kring laget där fler är inblandade. Tidigare har Fredheim fått dra ett alltför tungt lass tillsammans med bland annat sportchefen Lennart Göransson. – Vi är mycket nöjda med det arbete Tor-Arne gjort i förningen. Vi har nu stärkt organisationen kring A-laget för att skapa bättre förutsättningar, säger Fagerberg. Ett av Tor-Arne Fredheims krav har varit att laget ska kunna vara med och slåss med de allra bästa i superettan på sikt. I år har man varit alltför långt i från och inte kunnat utmana på allvar. En del i organisationen är att han får en assisterande tränare vid sin sida, Den tränaren heter Johan Brinck. Brinck var med och förde upp Ljungskile från femman till allsvenskan men lämnade 1995. Nu är han tillbaka igen. – Jag har varit ute i andra föreningar och skaffat mig rutin. Nu känns det bra att vara tillbaka igen, säger han. Nu i organisationen är också nygamle materialaren Joakim Glans som jobbade för Ljungskile på David Wilsons tid. Dessutom bildas ett sportråd där före detta sportchefen Lennart Göransson kommer att ha en central roll. Förre spelare Mats Andersson blir klubbchef. Varken Fredheim eller Fagerberg vill prata om spelartruppen ännu. Helt klart är i alla fall att lagkaptenen Patrick Hopkins lämnar Ljungskile. Han har skrivit på för Sirius. – Jag för skylla mig själv som väntade så länge med att bestämma mig. Patrick fick ett erbjudande av Sirius som han inte kunde tacka nej till. Det är en spelare jag gärna behållit, men nu blev det inte så, säger Fredheim.

ANNONS

MatchfaktaSuperettanLjungskile–Örebro 0–1(0–0)0–1 Shpetim Hasani (52 str).Publik: 1246.

Ljungskile startelva: Magnus Berglöf - James Sinclair, Patrick Hopkins. Nuri Mustafi, Niclas Andersén - Paul Tracy (66), Amir Suljic (77), Aleksandar Kitic, Peimann Eliassi - Jakob Olsson, Luka Mijaljevic (84).Ersättare: David Johannesson (66), JOnas LIndberg (77), Petter Björlund (84).

Spelarbetyg:3 poäng: Jakob Olsson2 poäng: Niclas Andersén1 poäng: James Sinclair

ANNONS