Frida Lundhs tid är nu: ”Skam den som ger sig!”

Ljungskiles Frida Lundh lät inte en tid på bänken påverka negativt utan knöt näven och kämpade sig till en plats i startelvan. Mot Trollhättans FK blev det 90 minuter och en nödvändig seger för att hänga på i toppen av tabellen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Rössö vann. Örebro vann. Degerfors vann.

När Ljungskile och Trollhättans FK skulle spela klart den 16:e omgången av division 1 norra Götaland så hade hemmalaget inte råd att tappa poäng mot resterande topplag. Det gjorde inte LSK heller.

2–0 efter en kvart, 3–0 efter en halvtimme och så var tre poäng inlåsta i förrådet på Skarsjövallen. Väl?

– Det var väldigt roligt, framför allt i första halvlek då vi hade mycket boll, kunde rulla runt och det var stabilt. Sedan bjöd vi på lite spänning i andra när de tog över, säger Ljungskilemittfältaren Frida Lundh.

För trots ett klart underläge, både till spel och resultat, gav inte Trollhättan upp. Det var egentligen först när Julia Jonasson gjorde sitt andra mål en kvart från slutet som LSK-publiken kunde slappna av helt.

ANNONS

– De hade verkligen snackat ihop sig i halvtid och var jätteladdade. Vi var inte riktigt där men vi fick igång strukturen sedan, fortsatte Lundh som spelade 90 minuter i matchen.

”Jag ser min roll”

Lundh har nu startat tre raka matcher och verkar ha spelat till sig en ordinarie plats. Något som hon inte hade i våras då det oftast blev bänken. Trots få minuter har 27-åringen kämpat på för att vara beredd när chansen kommer.

– Skam den som ger sig! Jag har tränat på, hängt i och inte gett upp. Jag vill alltid spela men tänker att det är kul att träna och göra det bästa för laget. Jag ser min roll och även avbytarna är viktiga.

Har du tagit ett grepp om startplatsen nu?

– Om vi spelar 4-3-3 så känns det bra men allt kan hända så det gäller att jobba på. Jag tar inget för givet. Min peak brukar vara på hösten, även tidigare säsonger. Det är gött när det är blötare på backen och det är väldigt kul på hösten, säger Frida Lundh.

Matchen

Division 1 norra Götaland, omgång 16

Ljungskile SK–Trollhättans FK 4–0 (3–0)

Mål: Julia Jonasson 2, Amelia Hallberg, självmål

Publik: 141

Här hittar du tabellen och alla resultat.

ANNONS