Frustrerade IFK stoppades av frenetiskt kämpande Linköping

Bottenlaget KFUM Linköping kom till bortamatchen mot tabellettan med stukad trupp. De åkte hem med poäng.
– Jättetungt när vi har hela matchen, säger IFK Uddevallas Granit Berisha.

|

IFK Uddevalla hade en frustrerade eftermiddag i Agnebergshallen. Emilio Rossi satte visserligen 1–0 i den första halvleken och då trodde nog de flesta på läktaren att ytterligare tre poäng var på väg in på serieledarnas konto.

För matchbilden såg ut som den nästan alltid ser ut på IFK:s hemmamatcher. Bollinnehavet var enormt och med normal utdelning på chanserna hade de avgjort innan paus.

Men det är aldrig så enkelt.

En avbytare i bortalaget

KFUM Linköping kom till Uddevalla med endast två avbytare. Den ene var en junior som aldrig användes i matchen.

Så fem utespelare och en målvakt genomförde 40 minuter futsal mot serieledarna och de regerande svenska mästarna på bortaplan. När vi i framtiden slår upp "heroiskt kämpande" kommer svaren bara visa en bild på de haltande och genomsvettiga Linköpingsspelarna i mörkblått.

När IFK-utdelningen uteblev så fick de nån halvchans här och en kontring där. Med två minuter kvar kvitterade Ilir Terbunja till 1–1.

– Jättetungt när vi har i stort sett hela matchen men inte sätter våra chanser. Det är sånt som händer, säger IFK Uddevallas lagkapten Granit Berisha med besvikelse och frustration sprutandes ur ögonen.

Straff med sekunder kvar

Det dök upp en sista gyllene chans att rädda segern för IFK. Målvakten Viktor Jansson byttes mot utespelaren Mergim Berisha och övertaget ledde till en situation där Fredrik Söderqvist fälldes i straffområdet. Straff med 15 sekunder kvar.

Robert Bagger drog den hårt men vasse målvakten Eric Stillersson räddade. Det var en sån dag.

– Frustrerande när vi vet att vi behöver vinna, speciellt en sån här match på hemmaplan. Vi måste ha is i magen och sätta passningarna och chanserna vi får. Vi visste att de skulle vara låga och kontra på oss. De väntade på våra misstag och vi fick inte fart på bollen, analyserar Granit Berisha.

I spelet överlag och framför allt de sista två minuterna märktes det att Albert Hiseni och Kristian Legiec saknades. Två som vanligtvis styr spelet.

– Alla är bollsäkra med de två är lite extra. Det är väldigt skönt att ha dem men vi vinner och förlorar som ett lag, säger Berisha.

I tabelltoppen av Svenska futsalligan blev det dock ingen större skillnad. Både jagande Hammarby och Borås AIK spelade lika under lördagen vilket gör att IFK Uddevalla behåller avståndet till dem.

Här hittar du aktuell tabell och alla resultat i SFL.